IRLAND. Nationalister på Irland samlade omkring tusen personer i en demonstration mot homolobbyn och pedofili. Demonstrationen hölls utanför det Irländska parlamentets underhus Dáil Éireann. 

Irländare demonstrerar mot homolobbyn. Foto: Twitter.

Under lördagsförmiddagen demonstrerade omkring tusen personer mot homolobbyn och pedofili i Dublin. Parollen för demonstrationen var: March For Innocence, eller ”Marschera för oskuldsfullhet”.

Bakgrunden till demonstrationen är att en bild från 2018 års, så kallade prideparad i Dublin, har spridits på internet. Bilden föreställer Irlands minister för barn, funktionsnedsättning, jämställdhet och integration, Roderic O’Gorman, som fotograferats tillsammans med pedofilaktivisten Peter Tatchell under en regnbågsflagga.

T.v. Roderic O’Gorman. Mitten: Peter Tatchell.

Tatchell förespråkar att man ska sänka byxmyndighetsåldern på Irland och har tidigare gjort uttalanden om att vuxna kan ha positiva sexuella relationer med barn så unga som 9 år. Tatchell menar att barn kan tillåtas att ha sexuella relationer med vuxna om det är ”deras eget val”.

O’Gorman har efter deras möte fortsatt agerat skumt, bland annat delade han en obskyr bild på twitter där en kvinna ”åt sitt barn”. Vid ett annat tillfälle publicerade ministern ett inlägg med en bild på en karta, tillsammans med texten ”Mmmmm. Map porn”. En del menar att texten är en referens till barnpornografi, eftersom många pedofiler försöker att byta ut begreppet mot ”Minor Attracted Person”, eller ”MAP”.

Efter en allt mer utbredd kritik har nu O’Gorman valt att byta namn på sin Facebook-sida, samt ta bort alla profilbilder och annat som kan kopplas till honom. Ministern gick även tidigt ut i media, där han kallade anklagelserna för ”löjliga”och beskrev att de som kritiserade pedofilaktivisterna var högerextremister och homofober.

Barnministerns kopplingar till den ökända pedofilaktivisten har gjort många irländare arga, vilket resulterade i att ett tusental personer anslöt sig till demonstrationen utanför det irländska parlamentet under lördagseftermiddagen. Demonstranterna hade med sig irländska flaggor, banderoller och plakat med bilder på hängsnaror. Flera personer höll dessutom tal, bland annat representanter från partiet National Party.

https://twitter.com/eire_saoirse/status/1281931256826036224?s=20

En skara antifascister gjorde ett försök att skingra demonstranterna genom att kalla dem fascister och spela musik i högtalare. Antifascisterna blev sedermera bortjagade från platsen.

https://twitter.com/KeithWoodsYT/status/1282065352395051009?s=20

Skådespelaren John Connors höll tal utanför parlamentet.

Händelsen har uppmärksammats mycket i sociala medier, både taggen #MarchForInnocence, såväl som ”John Connors” och ”Minister for children” trendar på Twitter i Irland.

 

Justin Barett från National Party håller tal.


  • Publicerad:
    2020-07-12 09:00