PEDOFILI. I en ny film anklagas Netflix för att sexualisera barn och normalisera pedofili. Filmen handlar om en 11-årig flicka som går med i en twerking-dansgrupp där hon ”utforskar sin kvinnlighet”.

En ny film från den amerikanska strömningstjänsten Netflix har väckt stor uppståndelse och kritiserats hårt för att sexualisera barn och normalisera pedofili. Filmen heter ”Cuties” och kommer att visas på Netflix med start den 9 september.

”Cuties” handlar om en 11 år gammal flicka från en traditionellt muslimsk senegalesisk familj som går med i en twerking-dansgrupp. (Twerking är en vulgär dansstil av troligtvis afrikanskt ursprung.)

I Netflix sammanfattning av filmen står ”Amy, 11, blir fascinerad av en twerking-dansgrupp. I hopp om att gå med i gruppen börjar hon utforska sin kvinnlighet och trotsar familjens traditioner”.

Filmen, som hade premiär den 1 april 2020 i Frankrike, har både skrivits och regisserats av Maïmouna Doucouré, född i Frankrike med senegalesiskt ursprung.

Doucouré har i en intervju om filmen berättat att hon kom på handlingen efter att ha sett ”en grupp unga flickor i 11-årsåldern gå upp på scenen och dansa på ett mycket sensuellt sätt iförda mycket avslöjande kläder”.

På den amerikanska reklamaffischen från Netflix ses barnen med shorts och små toppar i utmanande dansposer där en flicka ligger på knä på golvet och en annan sitter på huk med särade ben. I en fransk version är barnen mindre lättklädda och kommer springande på en gata med shoppingkassar i händerna.

Skillnaden mellan de båda affischerna har kommenterats på Twitter där en person skriver: ”Det är intressant att jämföra den franska versionen av Cuties-affischen med den amerikanska versionen… där den franska mer ger känslan av barn som har kul medan den amerikanska versionen bara är j-a äcklig. Netflix marknadsföringsteam har mycket att stå till svars för”.

I ett annat twitterinlägg skriver någon: ”Jag har just hittat en trailer för filmen Cuties på Netflix och den uppenbara sexualiseringen av unga flickor är motbjudande. Ingen vill se sitt barn klädd och posera så här. Varför pratar ingen om detta?

Efter uppståndelsen kring filmen har Netflix bett om ursäkt för affischen där de menar att de är ledsna för den olämpliga illustrationen och meddelar att de nu uppdaterat både bilderna och beskrivningen av filmen.

Många anser att ursäkten inte är nog och att filmen i sig sexualiserar barn.


  • Publicerad:
    2020-08-21 09:05