BARNHANDEL. Sexhandeln med barn blomstrar inom EU. I en koordinerad insats i flera länder har Europol nu gripit närmare fyrahundra personer misstänkta för inblandning i hanteringen.

Genrebild. Foto: Pxhere (Public Domain).

Handeln med barn av olika etnisk tillhörighet för sexuella ändamål har visat sig vara omfattande i ett av mångkultur präglat Europa, där starka krafter verkar för ett legaliserande av barnsex samt för ett ”normaliserande” av diverse sexuella avvikelser.

Europeiska polisbyrån (Europol) har nu tillkännagivit att man har gripit 388 individer som man misstänker vara på olika sätt involverade i verksamhet relaterad till barnhandel.

Man har i den samordnade aktionen i olika länder även identifierat 249 sannolika minderåriga offer fördelade på 12 länder, där bland andra Belgien, Nederländerna, Portugal, Spanien och Storbritannien ingår.

Bland de misstänkta offren har 61 redan bevisats vara minderåriga, medan 107 uppges vänta på åldersbestämning.

Aktionen genomfördes med kontrollstationer vid bland annat gränsövergångar och knutpunkter i transportnätet under sju dagar i första hälften av oktober.

Nordfront rapporterade förra veckan om en liknande polisinsats i USA, då polisen återfann 45 försvunna barn. Man grep också 179 personer, bland annat misstänkta för sexualbrott mot barn.


  • Publicerad:
    2020-11-04 21:20