YTTRANDEFRIHET. Dan Park har gripits av polisen och är nu misstänkt för åsiktsbrott som ska ha begåtts på sociala medier.

Tidigare i veckan blev Dan Park både gripen och anhållen då polisen misstänker honom för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp, ett brott som den provokative gatukonstnären sedan tidigare är dömd för vid upprepade tillfällen.

På sin blogg uppger Dan Park att det är bilder han publicerat på internet som polisen nu misstänker kan vara olagliga. Misstankarna gäller inlägg som postats under 2015.

— Det handlar om nedlåtande uttryck om andra etniciteter, säger Lars Förstell, kommunikatör på polisens ledningscentral i Malmö.

Dan Park skriver själv om turerna inför gripandet:

Jakten började förra onsdagen med polisbesök hos min gallerist för att sedan storma in i min förre dettas flickväns lägenhet och beslagta hennes dator (fan vet varför), detta upprepades återigen på lördagen. Åklagare och polis är tydligen så inkompetenta att de inte kan kolla på hitta.se eller eniro.se för mitt telefonnummer att ringa så hade de fått reda på att jag befann mig i Bryssel. Nåja, tillbaka i Malmö så fick makten tag i mig klockan 17 på tisdagen efter att tre poliser använt sig av det klassiska polisgreppet och fört in mig i väntande polispike för transport till porslinsgatan där en cell väntade. Ja själv fick jag vänta där tills idag torsdag (nästan två dygn) när förhör hölls.

Uppenbarligen blev Dan Park frisläppt efter förhöret idag men misstankarna verkar kvarstå.

Nordfront säljer sedan tidigare tröjor till stöd för Dan Park där delar av vinsten går direkt tillbaka till konstnären. I slutet av förra året genomförde Nordfront även en intervju med Dan Park.

Källa:
Dan Park anhållen för hets mot folkgrupp på nätet


  • Publicerad:
    2016-03-10 21:45