MALMÖ. En lokalgrupp inom AFA har nyligen utlyst en ”tävling” där man uppmanar till våld mot gatukonstnären Dan Park.

danp

Antifascistisk aktion, AFA, har utlyst en tävling som går ut på att ”kränka” den systemkritiska konstnären Dan Park. På AFA-Malmös hemsida står följande att läsa:

I åratal har Dan vandrat runt på malmös gator och täckt otaliga elskåp med affischer. Alltid provocerande och de senaste fem åren med udden framförallt riktad mot någon av Malmös minoriteter.

Vi i Antifascistisk Aktion Malmö känner att det är på tiden att Dan får skörda vad han sår… Men istället för att, som Dan, sparka neråt, så väljer vi att sparka på Dan. Det är också precis vad vi uppmanar Dig att göra.

I en intervju med nättidningen Nyheter Idag uppger Dan Park att en bostadsadress som är publicerad på hemsidan tillhör hans f.d. flickvän som han inte bor med sedan två år. Han undrar även om han själv är diskvalificerad från att delta i tävlingen. Park har nyligen blivit bötfälld i Danmark för olaga affischering, böter som han planerar att göra konst av.

Tilltaget från AFA kan ses som en del i den svenska autonoma vänsterns degeneration då de nu alltså måste vända sig till allmänheten för att få hjälp med sin politiska terrorism. Förra månaden meddelade också Revolutionära fronten att de kastar in handduken och lägger ner sin organisation.

Dan Park fotar och publicerar sina affischer på sin blogg. De som vill visa sitt stöd till konstnären kan köpa Nordfront förlags Je Suis – Dan Park-tröjor.

Källa:
Vänsterextremister uppviglar till våld mot Dan Park och hans ex-flickvän


  • Publicerad:
    2015-10-27 13:15