DANMARK. En ny trend med ”kärleksflyktingar” ser ut att etablera sig. Detta är danska rasblandare som ”flyr” till Sverige med sina importer på grund av hårdare regler i Danmark.

Den judiska morgontidningen GP har gjort ett reportage om kvinnor som lämnat Danmark för Sverige med sina importmän. För det handlar, som man skriver, uteslutande om kvinnor som importerat män och inte tvärtom.

Det är organisationen Äktenskap utan gränser som samordnar träffar med rasblandarna och som hjälper de så kallade kärleksflyktingarna in i samhället. Organisationen uppger att det är Danmarks hårdare asyllagar som sätter käppar i hjulen för paren. En av kvinnorna säger följande:

—  Jag har träffat många personer via Äktenskap utan gränser och det är något som händer i dig när du inte får leva tillsammans med din kärlek. Det växer en besvikelse mot Danmark samtidigt som Sverige står för det öppna och välkomnande. Det tog mig tre år att bli av med den ilskan.

Äktenskap utan gränser uppskattar att runt 500 par ”flyr” Danmark varje år och att det i nuläget bor omkring 4000 sådana par, framförallt i Skåne.

Källa:
Kärleksflyktingarna från Danmark


  • Publicerad:
    2016-11-29 00:05