MASSMEDIA. Under gårdagens Aktuellt mötte journalisten Janne Josefsson SVT:s programdirektör Jan Helin i en direktsänd debatt. Detta efter att Jan Helin ställt sig bakom den hårda kritik från DN efter att SVT direktsänt en intervju med Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk.

I en debattartikel publicerad i DN under onsdagen underkastade sig SVT:s programdirektör Jan Helin helt och hållet den hårda kritik som SVT fått ta emot från DN:s judiske chefredaktör Peter Wolodarski efter turerna kring tidningen Nya Tider. Till följd av detta möttes journalisten Janne Josefsson och Helin i en debatt om vilka som ska få debattera i SVT.

Josefsson drog slutsatsen av Helins debattartikel att så kallade extremister inte ska få komma till tals i en direktsänd debatt i SVT. Vilket också Helin bekräftade med detta svar:

— Låt mig vara tydlig. Jag tycker inte att vi ska ha debatter med nazister på frågan om människors lika värde i Aktuellt. Det är inte en fråga som har två sidor av saken. Vi agerar enligt radio- och tv-lagen och paragrafen om alla människors lika värde, sade Helin.

Se hela debatten nedanför:


  • Publicerad:
    2016-09-29 09:35