ANTISEMITISM. ”Den globala uppvärmningen är judarnas fel”, var budskapet i en video som statsrådet Trayon White i Washington D.C sände på Facebook.

Trayon White Sr. Foto: Public Domain (CC0)

Trayon White Sr är statsråd för Demokratiska partiet. Fredagen den 16 mars snöade det i Washington D.C och det tyckte inte White om. Han postade därför en video på sitt officiella Facebook-konto där han sade att snöfallet orsakas av den judiska bankfamiljen Rothschild. White har dock inte hittat på påståendet helt själv, utan på Internet florerar amatörhypoteser om att Rotschildfamiljen orsakar global uppvärmning.

— Fatta, mannen, den här morgonen började det precis snöa från ingenstans. S’upp med denna klimatstyrning, mannen, denna här klimatmanipulationen, sade White i sin video och fortsatte:

— Och D.C. bara snackar om att vi är ”en motståndskraftig stad”. Och det efter en modell som baseras på att Rotschilds styr klimatet och skapar naturkatastrofer de kan köpa sina egna städer, mannen! Var försiktiga!

Men videon orsakade ett bakslag för White. En rabbin i Washington, Daniel Zemel, sade att videon bidrar till den allt mer intoleranta atmosfären i USA.

— Den här sortens antisemitism är oacceptabel hos varje tjänsteman. Detta förminskar allt det som Amerika handlar om och ökar känslan av förtryck som just nu finns i landet, sade Zemel till den judiska tidningen Washington Post.

På söndagen tvingades White offentligen be om ursäkt för sin video.

— Jag arbetar hårt varje dag för att bekämpa rasism och alla former av fördomar. Jag vill be den judiska församlingen och alla jag har förolämpat om ursäkt, sade White i ett uttalande till Washington Post och fortsatte:

— Den judiska församlingen har varit mina allierade på min resa att hjälpa människor [reds kursivering]. Jag avsåg inte att vara antisemitisk, och mina kolleger har gjort det klart för mig att jag inte borde ha sagt de där sakerna.

Denna lilla skandal kommer tätt efter att andra svarta politiker har fått det hett om öronen för sina kopplingar till Nation of Islams ledare Louis Farrakhan. Han har tidigare gjort det känt för en stor svart publik att det var judarna som bar ansvaret för slavhandeln med svarta från Afrika, och som efter sitt tal vid Nation of Islams Saviours’ Day Address den 25 februari blev hårt kritiserad i media för sina anti-judiska slagord. Farrakhans verbala attacker mot vita under samma tal har dock massmedierna inte brytt sig om. I det långa talet sade Farrakhan bland annat:

— De mäktiga judarna är mina fiender…. De vita håller på att gå under. Och Satan går under. Och Farrakhan, med Guds nåd, har dragit slöjan från den Sataniska Juden, och jag är här för att säga eder att er tid är ute, er värld är över!

Källa:
DC councilman apologizes for promoting conspiracy theory that weather is controlled by Jews


  • Publicerad:
    2018-03-20 06:45