Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Djurfront väst – sabotage, gallskrik och sexhandel

Av Redaktionen, 2021-07-10
redaktionen@nordfront.se

VÄNSTEREXTREMISM. Nordfront går igenom Djurfront väst, deras kriminalitet och avslöjar en av kvinnorna som nät-prostituerat sig för kampen.

Foto: Polisen

November 2017. Familjen Pettersson utanför Falkenberg arbetar för fullt med att ta hand om djuren på sin minkfarm. Plötsligt dyker ett gäng på cirka tio maskerade människor upp nära grinden till den inhägnade gården, de är svartklädda och svåra att utskilja från varandra.

De maskerade främlingarna försöker forcera grinden för att ta sig in på gården. De sprider ut sig och tar sig över stängslet och in på minkfarmens område.

— Vad vill ni? ropar Pettersson.

— Djävla djurplågare, du ska få se! ropar en tanig yngling.

Inkräktarna kommer närmare. Ynglingen springer fram och tar upp en burk tårgasspray och skjuter en rödfärgad stråle mot Petterssons sons ansikte.

Innan den brännande tårgaseffekten känns flyger det första slaget i luften.

Det dröjer tre år tills dom faller. Om domen säger Pettersson:

— Det är ett hån… ingen står upp för oss. Man känner sig som en andra klassensmedborgare. Det är ett haveri.

Den så kallade Djurrättsaktivismen i Sverige år 2021
Djurrättsaktivismen har lyst med sin frånvaro sedan den populära vegan-trenden på 1990-talet började falna. Men de senaste åren har brottslighet, konfrontationer och förföljelser signerat Djurfront börjat uppmärksammas i nyhetsrapporterande media och i Göteborgs-Postens granskningar.

Är den så kallade djurrättsaktivismen år 2021 tillbaka? Den ökande mängden brottsoffer skulle säga ja. Medan Polismyndigheten och Säkerhetspolisen (SÄPO), säger att antalet Djurrättsaktivister i Sverige som handgripligen är redo att begå brott för sin övertygelse är färre än 25 personer.

Djurfront har två systerorganisationer i vilka samma individer i hög utsträckning rör sig emellan; Hunt Saboteurs Sweden med fokus på jakt-sabotage och Tomma burar som fokuserar på att släppa ut och stjäla djur från uppfödare.

Två Tomma burar-aktivister dömdes år 2017 till en månads fängelse efter att ha stulit kalkoner och släppt ut en (1) lax. Gruppen har även viss verksamhet med att hålla föreläsningar som uppmuntrar till veganismen. Martin Smedjeback föreläste på Mora folkhögskola och är tidigare dömd för att ha släppt ut djur.

Detta är en granskning av Djurfront och människorna bakom några uppmärksammade aktioner som lett till fällande domar för brott som misshandel, olaga intrång, försök till skadegörelse, brott mot maskeringsförbudet, med mera.

Under storhetstiden på 1990-talet brukade så kallade djurrättsaktivister hota och sabotera egendom för djuruppfödare, köttindustri och jägare i det fördolda. Måltavlorna var alla förmenta djurplågare vars yrken, hantverk och livsstil borde förskjutas till historieböckerna. Aktivisterna attackerade i natten och släppte ut djur, förstörde djurfoder och verksamhetskritisk egendom. Djurrättsaktivisten ville på alla sätt undvika att bli sedd av vittnen eller att brottsoffer upptäcker sabotaget förrän solen går upp.

Djurrättsaktivisten av idag har ett nytt modus operandi – konfrontation.

Inspirationen kommer från England. Där traditionsälskande landsbygdsinvånare är naturälskande viltvårdare som ofta förvaltar ett arv rotat i jorden sedan generationer. I England har den kontroversiella Räv-jakten varit ett epicentrum för konflikten och konfrontationerna mellan jägare och deras idoga bihang av så kallade sabotörer.

Sabotörerna, djurrättsaktivisterna, använder den engelska motsvarigheten till allemansrätten för att i grupp bege sig ut maskerade i skogen för att sabotera rävjakt med hjälp av speciella blås-pipor som avger ett ljud vilket hundarna tränats att följa. När sabotörer blåser i pipan för att ge drevhundar befallningar som går stick i stäv med drevförares order omöjliggörs jakten.

Hundarna försvinner i alla riktningar och springer vilse.

Sabotörerna nöjer sig inte längre med att förstöra jakten, vilket hade varit fallet med den gamla skolans djurrättsaktivist. Nu söker man även konfrontation med jägare, vilka ibland är kvinnor och barn, och när så sker utspelar sig som oftast häpnadsväckande scener.

Vid konfrontation beter sig sabotören på ett så motbjudande sätt som möjligt. Sabotören tar sig upp i ansiktet på jägaren och skriker de mest indignerande och vedervärdiga epitet och anklagelser han kan komma på. Sabotören illvrålar jägaren rakt upp i ansiktet.

— We want them to have a shitty time, säger en sabotör i BBC dokumentären Battle In The Country: The Hunt Saboteurs om metoderna de använder mot viltvårdare.

Taktiken som nu används av moderna djurrättsaktivister är densamma som anammas av resten av den autonoma vänstern. Terrorisera din motståndare med de absolut fulaste och vedervärdiga metoder tills dess att han utmattas och ger upp.

Metoderna känns igen från en incident i södra Sverige någon gång 2018-2019 där en pågående fågel-jakt saboteras. Jägarna, både kvinnor och män, angrips av maskerade Djurfront-ynglingar som ställer sig och gallskriker en jägare upp i ansiktet.

— Slår du dina barn med eller? Va? Va? Slår du dina barn eller?

— Dina föräldrar borde kastrerats, ditt jävla äckel!

Den maskerade och tanige Djurfront-ynglingen sparkas och knuffas sedan till marken av jägaren som angrips efter att han försökt putta undan de närgångna aktivisterna.

Utfallet blir detsamma när en grönhårig kvinnas ansikte trycks ner i snön av en jägare vid ett sabotage-försök i Kölstareviret, Västmanland år 2018.

Vilka är djurrättsaktivisterna?
Detta är Djurfront-aktivisterna som polisen identifierade vid Minkfarmsbråket hos familjen Pettersson i Falkenberg:

Namn Personnummer Stad Övrig känd brottslighet
Lindvall, Lars Paulo Michael 19750504-3914 Örebro
Folkegård, Mio Eluna 19881003-1701 Sala Olaga intrång x2 (2019)
Nygren, REBECCA Sophia 19890707-0182 Västerås Egenmäktigt förfarande (2017), brott mot ordningslagen (2018)
Eriksson, GUSTAV Arne 19891109-2974 Göteborg
Häggroth, KARL Johan Frej 19900108-0135 Örebro Mordbrand, olaga hot, olaga intrång, skadegörelse, brott mot griftefriden, olovlig körning m.m.
Pietcold, LINDA 19910621-4845 Helsingborg Misshandel (2019)
Thorsell, Jonna Erika 19940417-5284 Västerås
Rispling, ELLEN Maria 19970203-8606 Västerås
Adnan, Livia 19980505-0540 Örebro
Rowell, Gaia Rain 19980507-7022 Växjö Tillåtande av olovlig körning (2017)
Hansson, REBECCA Zhu 19980511-0500 Landskrona Ringa stöld och brott mot knivlagen (2018)
Pohlin, OLLE Gustav Roland 19980530-3956 Helsingborg Egenmäktigt förfarande (2017),  tidigare flickvän sökte men nekades kontaktförbud
Drackner, Hannes NILS Albin 19990725-1335 Göteborg Olaga intrång (2018), Egenmäktigt förfarande (åtal 2021)
Viberg, MAJA Sofi Fideli 20000228-7480 Helsingborg

Livia Adnan.

Av de misstänkta personerna som greps på plats dömdes Livia Adnan ej för brott under Minkfarms-aktionen trots att hon i likhet med de övriga var maskerad efter att maskeringsförbud meddelats på platsen. Samtliga av de resterande dömdes dock för någon form av brott under denna aktion.

Fyra personer dömdes bara för brott mot lagen om förbud mot maskering, fem personer dömdes bara för olaga intrång och två personer dömdes för båda dessa brott. Ledaren Karl Häggroth dömdes istället för misshandel och ofredande till skyddstillsyn med 20 timmars samhällstjänst. Övriga fick endast små summor i böter som straff.

Noterbart är att flera av personerna som deltog i aktionen ej är folkbokförda på västkusten och förmodligen har rest lång väg för att delta i den. Pohlin har också bytt efternamn efter aktionen och heter numera Olle Andersson.

Kopplingar till AFA och den autonoma vänstern
Djurfront och deras internationella förebild ALF (Animal Liberation Front) betecknas av SÄPO och många andra internationella polismyndigheter som en del av den autonoma vänstern.

I Sverige har vi gott om exempel på aktivister som deltar i både AFA:s och Djurfronts verksamhet parallellt.

Till vänster: Richii Klinsmeister maskerad och med AFA-flagga i Kungälv den 1 maj 2019. Till höger: Klinsmeister lite senare, avmaskerad på polisstationen.

Notera AFA-märket nere till höger på Paulos väst. Foto: Polisen

Richii Klinsmeister (19810818-4014) är en ledande figur inom Djurfront som sprider propaganda om att mörda djuruppfödare och viltvårdare, samtidigt som han med AFA-flagga i handen demonstrerar mot Nordiska motståndsrörelsen och hyllar kommunistiska massmördare som Pol Pot och Mao Zedong.

Paulo Lindvall (19750504-3914) bar vid tillfället för det så kallade Minkfarmsbråket i Falkenberg ett AFA Göteborg-tygmärke på sin klädsel.

Faktum är att det är mer regel än undantag att Djurfront och ALF-sympatisörer själva identifierar sig som anti-fascister och kommunister eller anarkister. Och vice versa, många anti-fascister är veganer och identifierar sig som djurrättsaktivister.

Djurfronts kvinnor sexarbetar
Djurfronts terror, sabotage, skadegörelse och våld har lett till flera fängelsestraff. Den tidigare omnämnde Karl Häggroth begick år 2013 tillsammans med sina medkumpaner i Djurfront mordbrand hos en minkuppfödare och dömdes då till fängelse.

Djurfront anordnade 14–15 oktober 2013 ett “Djurrättsläger” för att fira Häggroths frigivelse. Cirka 20 djurrättsaktivister deltog på lägret Horred söder om Borås. Hemma hos Richii Klinsmeister som även han avtjänat fängelsestraff för grova brott under 2010-talet.

Djurfront har fler tillvägagångssätt för att stötta sina kamrater som avtjänar fängelsestraff. Tillvägagångssätten som i sin grundläggande utformning följer mallen för hur AFA och den autonoma extremvänstern brukar arbeta är just en fånghjälpsfond på Patreon dit pengar kan doneras för att stötta brottslingar ekonomiskt. I skrivande stund har Animal Liberation Fronts internationella fånghjälpsfond på Patreon 102 månadsgivare värda 5 787 kronor varje månad.

En del av Djurfronts strategi för att finansiera och popularisera denna fånghjälp är däremot någonting väldigt nytt. Någonting som väcker häpnad. Gruppens kvinnliga medlemmar säljer sex på nätet!

Sexarbetare avmaskerad

Foto: Polisen

Gaia Rain Rowell (19980507-7022), som bland annat deltog i attacken mot familjen Pettersson i Falkenberg, är en av kvinnorna som sexarbetat för Djurfront. Under sitt alias xBalaclavassx har Rowell sålt sexuellt bild- och video-material på nätet mot donationer eller löften om donationer till Djurfronts fånghjälp.

Nordfront vill varna läsarna för de magstarka scener som återges i bild och text nedan.

Gaia Rowell lägger ut nakenbilder av sig själv i förnedrande poseringar, ofta bunden och med texter om att hon skall straffas eller om hur hon ska ge sig själv till anarkister och kommunister. Hon skriver ”support your local leftie”, ”animal abuse is badass when it’s the cops” och uppmanar alla att prenumerera på hennes OnlyFans-konto där hon utför sexuella tilltag på sig själv mot betalning till Djurfronts fånghjälp.

Bilder på e-horan Gaia Rain Rowell från Reddit.

Gaia Rowell skriver år 2020 att hon tvingas sluta sälja sex för Djurfronts fånghjälp då hennes mentala tillstånd, kombinerat med stress från aktivism och plugg gör det omöjligt att fortsätta sälja sex.

Att Gaia Rowells mentala tillstånd förfaller av att sälja sin kropp hindrar henne dock inte från att uppmuntra följare att köpa sexuella tjänster av hennes kollega, som går under alias Blushing_Girlfriend, istället.

Även Blushing_Girlfriend lade ut nakenbilder och uppmuntrade sina manliga åskådare att donera pengar till Djurfronts fånghjälp för att ges tillgång till hennes OnlyFans-konto.

Blushing_Girlfriend länkade också till Djurfronts Facebook-insamling för Richii Klinsmeister som inbringade 4 715 kronor. Huruvida denna ringa summa inkluderade pengarna som Djurfronts kvinnliga medlemmar drog in på de hundratals sexbilder och filmer de sålt är dock oklart. Idag har även Blushing_Girlfriend raderat sitt OnlyFans-konto och sin användare på nätforumet där kvinnorna marknadsförde sina sexuella tjänster.

En sekt för psyksjuka
Såväl experter som avhoppade aktivister har beskrivit Djurfront som en ohälsosam sekt.

— Dessa unga som vill kämpa för djur som de ser lider, det påminner så mycket om de unga människor som ville tjäna Gud i Knutby, sa sektexperten, läkaren och psykoterapeuten Rigmor Róbert till Göteborgs-Posten som avslöjade Djurfronts sexaktivism tidigare i år.

En avhoppad kvinnlig aktivist berättade också för GP om hur Djurfront fungerar:

— Man skulle offra allt för Djurfront och ”kampen”. Annars blev man utfryst och hotad. Jag insåg tidigt att det var en sekt.

Bilden bekräftas även av Rowells egna inlägg på Reddit. Förutom att berätta att hon tvingades sluta med OnlyFans för sitt eget välmåendes skull berättar Rowell på chattforumet att hon förutom att vara anarkist också har autism.

Gaia Rowell stödjer AFA och politiskt våld
Bara genom de nakenbilder hon lagt upp på sig själv framgår det tydligt att Rowell utöver att själv vara en brottsbenägen djurrättsaktivist även är en stark anhängare av AFA och att hon förespråkar politiskt våld mot oliktänkande.

Då Gaia visar för mycket ”hud” (läs: hål) på den här och de andra bilderna har redaktionen fått censurera bilderna av anständighetsskäl.

”Good night white pride”. På affischen bakom Gaia uppmuntras det till politiskt våld och att sparka på liggande meningsmotståndare.

Delar av Rowells posthistorik på Reddit

Känner du igen denna aktivist?
Personen på bilden nedan är den andre Djurfront-anhängaren som sålt sexuella tjänster på internet under pseudonymen Blushing_Girlfriend.

Kontakta redaktionen ifall du känner igen kvinnan och vet vad hon heter! UPPDATERING: Kvinnan har identifierats. Artikel kommer imorgon.

Hon har en lårtatuering med ett varghuvud eller något odjur som tittar fram ur ett buskage och använder ibland glasögon.

Vill du se mer grävande journalistik? Swisha en donation till Nordfront på 072-875 04 27! Ange ”Gåva” som meddelande.


  • Publicerad:
    2021-07-10 13:00