ÅSIKTSDIKTATUR. Anders Leander från Svenskarnas Parti blir nu av med sina vapen efter att ha skrivit ett inlägg på sin blogg, ett inlägg som renderade i att han dömdes för hets mot folkgrupp.

anders_leander_svp54-årige Anders Leander är en före detta Sverigedemokratisk politiker i Mönsterås som valde att gå med i Svenskarnas Parti.

Under slutet av förra året dömdes Leander för hets mot folkgrupp efter att ha skrivit ett inlägg på sin blogg som domstolen ansåg var nedsättande mot muslimer och invandrare. Enligt domen skulle inlägget räknas som hets eftersom det hade ”syftning på deras livsföring, etniska ursprung och trosbekännelse”. Leander själv ansåg sig vara oskyldig då han menade att han enligt den svenska grundlagen har rätt att yttra sig.

Efter domen beslagtog polisen Leanders vapen eftersom de ansåg att han var olämplig som vapeninnehavare. Polisens agerande överklagades till förvaltningsrätten som nu ger polisen rätt. Att Leander haft skjutvapen i 33 år utan att hota någon med dem hjälpte inte, ett faktum han även poängterade i en inlaga till myndigheten.

Källa:
Nazist förlorar vapenlicens


  • Publicerad:
    2015-03-24 19:20