UTRIKES Vid angreppet mot en anläggning i staden Isfahan sköts en av de avfyrade drönarna ned, medan de två andra fångades in och sprängdes.

Iransk statlig media rapporterar om en drönarattack som under söndagsnatten drabbade en militäranläggning i den iranska staden Isfahan. Landets försvarsdepartement uppger enligt den statliga nyhetsbyrån IRNA att att luftvärnet skjutit ned en av de tre drönarna som avfyrats mot anläggningen, medan de två andra ”fångades i försvarsfällor och oskadliggjordes genom sprängning”.

— Som tur är misslyckades denna attack som därav inte orsakade några förluster av liv utan endast mindre skador på ett tak, kommenterar försvarsdepartementets talesman till nyhetsbyrån.

Departementet har inte angivit någon misstänkt för attacken, lika lite som man givit någon detaljerad information om den utsatta anläggningen, annat än att där bedrivs produktion av något slag. Staden Isfahan är belägen cirka 35 mil söder om huvudstaden Teheran och uppges husera en anläggning, där såväl forskning om som produktion av kärnbränsle bedrivs.

Försvarsdepartementet skriver i en sammanfattande kommentar att attacken ”inte har påverkat våra installationer och uppdrag” och understryker vidare:

Sådana förblindade tilltag kommer inte att ha någon inverkan på landets fortsatta framsteg.

Rapporterna om drönarattackerna i Isfahan kom samtidigt som Irans statliga TV uppgav att en brand brutit ut vid ett oljeraffinaderi i en industrizon nära staden Tabriz i nordväst. Det har under de senaste åren förekommit flera explosioner och bränder vid iranska militära, nukleära och industriella anläggningar.