VÄSTERÅS. Under onsdagsmorgonen slog svensk polis till mot ett flerfamiljshus i Västerås. Tillslaget skedde efter att den amerikanska federala polisorganisationen FBI slagit larm om ”skriverier på ett forum”.

Det var under onsdagskvällen som polisen slog till mot ett hyreshus i centrala Västerås. Den amerikanska polis- och underrättelseorganisationen FBI hade övervakat ett forum där man upptäckt skriverier som föranledde att man slog larm till Sverige.

Efter tillslaget är en 15-årig pojke misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Pojken är dock varken förhörd eller frihetsberövad, rapporterar Expressen.

— Det är det som är prioritet ett. Det finns många prioriteringar i det här, men det är den viktigaste – att höra vad han har att säga och utröna vad han vet om det här, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Sophia Berling.

Flerfamiljshuset kom att utrymmas och i källaren hittades kemikalier som misstänks kunna användas för att bygga en bomb. Huset har därför varit avspärrat under natten, samtidigt som nationella bombskyddet har arbetat på platsen.

Det är i skrivande stund oklart ifall de boende i huset har kunnat återvända till sina hem.

Källa:
Hyreshus utrymt efter FBI-larm


  • Publicerad:
    2018-08-30 10:20