CHUTZPAH. Skådespelaren Gilbert Gottfried häcklade Hitler och icke-judar med ”antisemitiska” påståenden.

Den judiske skådespelaren Gilbert Gottfried postade på fredagen en egen födelsedagshälsning till Adolf Hitler på Twitter.

Födelsedagshälsning till Hitler. Du är död och judarna styr världen. HA HA!

Bilden är censurerad efter att Justitiekanslern förbjudit Nordfront som en av fåtalet publicister att visa svastikor eller Hitlers porträtt i sina publikationer. Klicka på bilden för att se Gottfrieds tweet på Twitter.

Att hävda att judar styr världen anses både av mäktiga lobbygrupper och enligt lagstiftning i vissa länder vara att sprida antisemitiska konspirationsteorier som kan leda till juridiska påföljder.

Även den statligt finansierade Näthatsgranskaren med Tomas Åberg i spetsen, profiterar på att förfölja människor som uttrycker saker som kan uppfattas som antisemitiska.

Men det gäller inte när judar yttrar dem. Istället förvandlas då antisemitismen till prosemitism, vilket anses följa förhärskande lagars och värdegrunders legitima program:

— När icke-judar säger att judar styr världen betraktas det som en antisemitisk trop, och hatiskt, men tydligen är det så att om man är jude, är man tillåten att skryta om det så mycket man vill, och strö salt i alla icke-judars sår, säger Adam Green Know More News.

En vanlig form för judiskt skryt
Följare av judars konton på Twitter stöter ofta på judisk chutzpah – fräckhet och oförskämdhet – enligt denna modell, men även stora judiskt styrda nyhetsbolag ventilerar ibland sin stolthet över den judiska makten.

Den judiske journalisten Joel Stein skrev för sin arbetsgivare Los Angeles Times år 2008 en ofta citerad artikel, i vilken han uttryckte irritation över att amerikanerna hade minskat sin förståelse för att judar ägde och styrde bland annat underhållningsindustrin.

På 1960-talet – efter tiden för Joseph McCarthys ”inkvisitionistiska” jakt på judiska kommunister – kände nästan 50 procent av amerikanerna till sanningen om judisk styrning av USA, mot bara 22 procent år 2008, klagade Stein.

Han avslutade sin artikel med att skriva, att i slutändan är det enda viktiga att judarna fortsätter att styra samhället.

Jag struntar i om amerikaner anser att vi styr nyhetsmedierna, Hollywood, Wall Street eller regeringen. Det enda jag bryr mig om är att vi fortsätter att styra dem.


  • Publicerad:
    2020-04-21 13:30