FINSPÅNG. Expo börjar nu oroa sig över att Finspång-memens växande styrka.

Daniel Poohl noterar i en orolig artikel på Expo att allt fler människor stödjer tanken om Finspångrättegångarna:

I Finspång, menar de, ska ”folkförrädarna” stå till svars för ”allt elände de åsamkat det svenska folket”. Rättegångarna syftar på de krigstribunaler som man menar ska äga rum i Finspång i framtiden, efter att ett hårt slag ägt rum i en sandbunker vid den lokala golfklubben.

Enligt Poohl har Finspångs-memen gått från att spridas av Nordisk alternativhöger och Nordiska motståndsrörelsen till att nu också spridas av mer populistiska invandringskritiker. Mer specifikt hänger Poohl ut två nyckelpersoner från Ledarsidorna.se som skämtat om Finspång på Facebook.

Poohl är så pass kränkt över att människor vill att han och hans gelikar ska ställas till rätta för sina brott att han skriver ”invandringskritiker” inom citattecken, antagligen för att antyda att personerna han kritiserar egentligen är rasister som borde veta hut. Problemet för Poohl är dels att Expos moraliska kapital är kört i botten efter att Expo-profilen Alex Bengtsson förra året pekades ut som en alkoholiserad våldtäktsman, dels att allmänheten är trött på vänsterextrema moralpoliser utan humor.

Just att det är svårt att förtrycka människor som ägnar sig åt humor skriver Poohl också om i sin artikel:

Kanske skulle de säga att allt är ett skämt. Det är ju trots allt tanken med den här typen av propaganda – att den ska erbjuda en bekväm reträtt för den som inte har ryggrad nog att säga att den egentligen håller med nazisterna.

Kanske säger de att jag, och alla andra som inte låter sig luras av skämttricket, saknar humor.

Men hur roligt är det egentligen? Den som ägnat bara en timme åt att försöka begripa vad vit makt-rörelsen är ute efter inser att fantasin om ”finspångsrättegångarna” är mer än ett skämt. Det är, bokstavligen talat, på blodigt allvar.

Detta skriver Poohl som annars driver tesen att ”vit makt-rörelsen” inte är ett hot mot samhället. Antingen försöker Poohl spela mer kränkt och rädd än vad han egentligen är, eller så inser han att vindarna håller på att vända och att det snart är 2022.

Källa:
Daniel Poohl: Så sprids nazisternas mordfantasier


  • Publicerad:
    2018-06-21 19:35