INRIKES. Det går inte så bra för boulevardblaskan Expressen. Höstens omfattande neddragningar visade sig inte räcka utan tidningen behöver nu spara ytterligare 100 miljoner.

Klas Granström, tillförordnad chefredaktör på den sjunkande sensationsblaskan, uppger att personalneddragningar är att vänta. Bilden är ett montage: Foto / Liselotte Söderberg (CC BY-SA), Logo / (Public Domain).

Bonnierblaskan Expressen upplever vikande intäkter på grund av den ”svaga annonskonjunkturen”. I höstas tvingades man spara in 40-45 miljoner kronor vilket medförde att 20 tjänster försvann.

Detta visade sig dock inte vara tillräckligt utan uppgifter gör nu gällande att den judiskägda sensationstidningen behöver spara ytterligare 115 miljoner kronor.

Tidningens medarbetare ska ha informerats om sparbetinget i onsdags. Fackordföranden Jan Spångberg kommenterade utvecklingen:

— Det är förstås väldigt dystert och inte klackarna i taket om man säger så. Så sent som i höstas hade vi ju ett annat sparprogram, så det är ingen bra utveckling.

Tillförordnade chefredaktören Klas Granström uppger att summan som ska sparas in är något lägre, 100 miljoner kronor, men att tidningen kommer att behöva genomföra indragningar av personalen.

— Det är förståeligt att medarbetare är oroliga och vill veta om det kommer att ske personalneddragningar. Svaret på det är ja – men i vilken omfattning är inte klart, uttalade Granström.

Källa:
Expressen ska spara 115 miljoner


  • Publicerad:
    2020-02-02 10:10