30SEPTEMBER. 23 personer som deltog i Motståndsrörelsens demonstration i lördags är fortfarande frihetsberövade, misstänkta för våldsamt upplopp. Redan idag ska en åklagare börja granska ifall det finns skäl för häktning.

Under lördagens demonstration i Göteborg greps 23 demonstrationsdeltagare ur Nordiska motståndsrörelsens tåg. Bland dessa återfinns Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg, två nästeschefer och en kvinnlig Nordfront-medarbetare. Det är ännu oklart varför just dessa personer greps, men samtliga har anhållits och är misstänkta för våldsamt upplopp.

Enligt uppgifter till Nordfront har de anhållna blivit förvägrade att själv välja advokat, då polisen hänvisar till ett team av jouradvokater som man skapat inför demonstrationen.

Enligt Åklagarmyndigheten ska en åklagare redan idag börja granska ifall det finns skäl för häktning för samtliga anhållna. Finner åklagaren inte skäl för häktning kan personer komma att släppas redan idag, med reservation för rättsosäkerheten som har kantat processen hittills.

Läs mer om Fånghjälpens arbete för att hjälpa fängslade kamrater HÄR.

Nordfront följer utvecklingen.

Källa:
NMR-ledare nekar till brott


  • Publicerad:
    2017-10-02 11:20