ITALIEN. När matchspeakern högläste ur ”Anne Franks dagbok” valde Lazio-fansen att trotsa den politiskt korrekta indoktrineringen och i stället sjunga en gammal fascistsång.

Efter att Rom-klubben S.S. Lazios supportar använt den judiska flickan och ”Förintelse”-indoktrineringsobjektet Anne Frank för att håna stadsrivalen Roma har etablissemanget i Italien tänt på alla cylindrar.

En av åtgärderna som vidtogs var att dela ut judisk litteratur innan Lazios match borta mot Bologna under gårdagen samt att matchspeakern läste ur den omstridda skriften ”Anne Franks dagbok”.

När denna undfallenhet inför judisk makt-rörelsen först uppdagades valde Lazios supportergrupp Irriducibili att bojkotta matchen som de ansåg utgjorde en medial teater. ”Lazio och dess curva kommer först” skrev gruppen i ett utlåtande som också uttryckte ett ”evigt hat mot den moderna fotbollen”.

De supportrar som ändå tog sig till matchen i Bologna protesterade även de. Under uppläsningen av ”Anne Franks dagbok” valde nämligen delar av Lazio-klacken att sjunga sången ”Me ne frego” som betyder ”jag bryr mig inte”. Just slagordet ”me ne frego” anammades av fascistledaren Benito Mussolini, vars namn också nämns i sångtexten. Det är även namnet på en svenskvänlig podd av Jonas De Geer och Frodi Midjord.

Nedan en mäktig video när Laziofansen sjunger den antikommunistiska sången ”Avanti Ragazzi di Buda”:

Källa:
‘I don’t give a damn’ – Italian fans sing fascist chant during Anne Frank diary readings


  • Publicerad:
    2017-10-26 21:00