ITALIEN. Supportrar till Rom-klubben Lazio använde Anne Frank för att driva med stadsrivalen Roma. Som svar på humorn kommer klubbledningen att skicka fansen på indoktrineringsresor till Auschwitz.

Fotbollssupportrar till Rom-klubben S.S. Lazio har hamnat i blåsväder för att ha drivit med den judiska flickan och ”Förintelse”-indoktrineringsobjektet Anne Frank. Fansen ska bland annat ha gjort egna klistermärken där Anne Frank är iklädd stadsrivalen Romas kläder. Fansen ska dessutom ha sjungit ”antisemitiska” läktarsånger riktade mot Roma.

Reaktionerna på tilltaget har inte låtit vänta på sig från Italiens politiska etablissemang. Landets president Sergio Mattarella har kallat det ”alarmerande” och Lazios ägare Claudio Lotito tog tillfället i akt och godhetssignalerade genom att besöka en synagoga och där lägga ner en blomkrans för att visa sin underkastelse gentemot judarna.

Lotito har till och med lovat att årligen bjuda 200 Lazio-fans till Auschwitz för att indoktrineras till självhat.

Lazio har under lång tid varit världskända för att ha många supportrar med nationalistiska åsikter. Den före detta spelaren och klubbikonen Paolo Di Canio skapade dessutom under sin tid som spelare stora rubriker då han brukade hälsa Lazio-klacken med segerhälsningar. Di Canio har även erkänt att han är fascist och att han ”tillhör en grupp med sanna värderingar som står emot den standardisering som det här samhället påtvingar oss”.

Paolo Di Canio.

Källa:
Italy investigates anti-Semitic Anne Frank stickers in stadium


  • Publicerad:
    2017-10-24 17:20