FINLAND. Under premiären av ”Suomi 100”-festligheterna, som firas för att Finland fyller hundra år som mer eller mindre självständig nation, blev Finlands premiärminister utbuad av publiken. En publik som av bilder från YLE att döma till stora delar bestod av rasfrämlingar.

multikultipublik

Den finska staten har satsat stort på premiären av ”Suomi 100”-festligheterna som idag började i Helsingfors. Man hade lockat folket med uppträdanden, mångkulturella artistgrupper och andra kulturmarxistiska spektakel. Men när premiärminister Juha Sipilä steg upp på scenen hann han inte säga mer än ett par meningar innan han blev utbuad. Premiärministern märkte snabbt att stämningen inte var till hans fördel och förklarade att ”snart får vi en mer populär artist på scenen”.

Mångkulturell underhållning, statligt finansierad.

Mångkulturell underhållning, statligt finansierad.

Riksdagens talman, sannfinländaren Maria Lohela, kritiserade den missnöjda publiken på sin Facebooksida:

”Även de sista resterna av gott uppförande tycks ha försvunnit från oss, när man inte ens kan genomföra en fest utan att demonstrera.”

Hon får dock mothugg från andra sannfinländare. Exempelvis journalisten Hely Alhainen ber henne att vara mindre fördömande och istället fundera på vad missnöjet beror på.

multikultipublik2

Tillställningen visades live av YLE, som inte helt kunde dölja publikens missnöjesyttringar i sändningen. Dock passade man på att filma delar av publiken som till stora delar bestod av rasfrämlingar. Därtill var man ivriga med att visa en mångetnisk och mångkulturell artistgrupp som uppträdde på scenen.

Exakt vilka som stod bakom utbuandet av premiärministern är än så länge oklart, då han är illa omtyckt hos såväl vänstern som patriotiska finländare.

Källa:
Juha Sipilä odotti hurraahuutoja – sai muistokseen buuauksen


  • Publicerad:
    2017-01-02 21:25