ÅSIKTSFÖRTRYCK. Antiterroristpolis i Storbritannien slog in den före detta brittiske soldaten Mikko Vehvilainens dörr och grep honom. Mikkos far dog under stormningen. Mikko dömdes till åtta års fängelse för innehav av en burk tårgas och två nationalistiska klistermärken.

I vad som mest liknar ett justitiemord greps nationalisten, Finlandsättlingen och den före detta brittiske soldaten Mikko Vehvilainen i september 2017. Han åtalades för innehav av terroristlitteratur, vapeninnehav och medlemskap i den nationalistiska organisationen National Action som förbjöds 2016. Organisationen är nedlagd även om den judiskt styrda TV-kanalen ITV hävdar att gruppens före detta medlemmar fortfarande träffas och verkar på samma sätt som den förbjudna men aktiva salfistiska jihadistterrornätverket Al-Muhajiroun som också är aktivt i Sverige.

Vid gripandet stormade en brittisk antiterroriststyrka Vehvilainens hem i en överraskningsattack genom att slå in dörren till bostaden och springa in med dragna skjutvapen. Mikkos far befann sig i huset, och den chockartade upplevelsen förorsakade en hjärtattack så att fadern dog.

Vid rättegången i april i år fanns Vehvilainen oskyldig till medlemskap i den förbjudna icke existerande organisationen National Action. Likaså fanns han oskyldig till innehav av Anders Bering Breiviks manifest för vilket han var åtalad för, och som finns lättillgängligt på internet. Han befanns dock skyldig till innehav av två andra, av judisk media icke namngivna ”terroristpublikationer”, vilka av insatta källor rör sig om två klistermärken med nationalistiska budskap framställda av National Action innan organisationen förbjöds. Vid tillslaget hittades skjutvapen som Vehvilainen hade licens för samt ett foto där han utför en så kallad nazisthälsning vid ett monument i Finland. Vad han inte hade licens för var en burk tårgassprej som används i försvarssyfte om man blir anfallen. Tårgassprej är licensbelagt i Storbritannien. Därför kunde han förutom för klistermärkena dömas för innehav även av den.

Straffet för dessa ”allvarliga brott” innebär för Vehvilainen åtta års fängelse. Vehvilainens advokat Pavlos Panyai, sade till rätten att det ”inte är någon tvekan om att han är rasist”, men att det i sig inte är kriminellt att hysa sådana åsikter.

— Jag har inte begått något brott. Jag arresteras för att jag är patriot, hade Vehvilainen sagt till sin fru när han greps.

Den politiska domen gör att Vehvilainens fru och deras tre barn inte får umgås med honom på åtta år. Den som vill skriva till Vehvilainen i fängelset kan kontakta Fånghjälpen på Nordfront.

Källa:
Soldier Mikko Vehvilainen jailed for CS gas canister
Daily Nationalist (ljudfil)


  • Publicerad:
    2018-07-31 14:20