BROTT. Irakiern Wissam Alani hade inte ens befunnit sig en dag i Sverige innan han våldtog en kvinna.

woman raped

Den irakiske medborgaren Wissam Alani kan ha slagit nytt irakiskt rekord i våldtäkt efter att han redan samma dag som han anlände till Sverige begick en våldtäkt. Sundsvalls tingsrätt skriver:

Wissam Alani har berättat att han precis kommit från Finland och var på väg med det aktuella tåget till Stockholm. Han hade alltså varit i Sverige kortare tid än ett dygn när våldtäktsbrottet begicks och saknar helt anknytning till Sverige. Med hänsyn till det och till brottslighetens allvarliga art ska Wissam Alani utvisas ur Sverige och förbjudas att återvända hit under fem år.

Noterbart är att Alani kom till Sverige för att söka asyl – han tillhör alltså den stora skara som i media konsekvent benämns som ”flyktingar” – men tingsrätten har kunnat konstatera att det inte finns något hot mot honom hemma i Irak. Tingsrätten skriver:

Av inhämtat yttrande från Migrationsverket framgår det att situationen i vissa delar av Irak är allvarlig. Wissam Alani har dock uppgett att han inte flydde från Irak på grund av krig och att det inte finns någon risk för att han ska fängslas eller förföljas om han återvänder till den del av landet som han kommer ifrån.

En rimlig slutsats blir alltså att Alani antingen var okunnig om vad som är giltiga asylskäl eller att han hade för avsikt att försöka få asyl i Sverige på falska grunder.

Förutom utvisning döms Alani till ett års fängelse samt böter på 85 000 kronor som ska betalas till brottsoffret. Svenska folket å sin sida döms att betala 73 000 kronor i advokatkostnader åt Alani.

Tingsrätten skriver följande om våldtäkten och händelseförloppet kring den:

Av utredningen har inledningsvis följande ostridiga omständigheter framkommit.

MA [brottsoffret, red. anm.] klev på nattåget, som gick från Luleå till Göteborg, i Umeå strax före kl. 22 kvällen den 9 oktober 2015. Hon hade bokat en sovplats i liggvagnskupé. När hon kom in i kupén vaknade de tre män som låg och sov där. En av dem var Wissam Alani. De andra hette Mustafa och Hussein. MA pratade med männen och köpte smörgåsar till dem. Hussein bjöd på vodka. Hussein, MA och Wissam Alani drack av vodkan. De sjöng och hade trevligt tillsammans.

[…]

MA har […] uppgett att hon var trött och lade sig på den högra nedersta slafen med ansiktet in mot väggen. Hussein låg i slafen mitt emot. Wissam Alani satt på kanten till hennes slaf och pratade med Hussein. Han lade sig sen ner bakom henne. När han började ta på hennes mage och lår, utanpå hennes kläder, tog hon bort hans hand. Han slutade en stund, men började sen ta på henne igen. Hon sade då åt honom att sluta och poängterade att de bara var vänner. Någon av de andra männen i kupén sade då något till Wissam Alani. Därefter somnade hon. Hon vaknade av att Wissam Alani stötte in i hennes vagina. Hon tror att han var på väg att föra in sin penis i henne, men har uppgett att det teoretiskt sett är möjligt att det var hans fingrar han förde in. Han slutade direkt när hon vaknade. Hon blev väldigt arg och bad honom lämna henne. Hennes trosor och leggings var något neddragna. När han reste sig upp såg hon att hans byxor var uppknäppta och att hans gylf var nerdragen. Hon tog sina saker, lämnade kupén och satte sig och grät i en sittvagn. Hussein kom efter henne och bad henne komma tillbaka. Han bedyrade att allt var lugnt och att han skulle se till att det inte skulle hända igen. Hon förklarade att hon inte ville komma tillbaka till kupén. Hon kontaktade tågvärden, som släppte in henne i restaurangvagnen. Tågvärden frågade om han skulle ringa till polis. Till en början ville hon inte det, eftersom hon inte ville sätta Wissam Alani, som är asylsökande, i en jobbig situation. Hon tyckte synd om honom. Hussein kom igen och ville att hon skulle komma tillbaka till kupén. Till slut bestämde hon sig för att polisanmäla händelsen. Tågvärden kontaktade polis, som klev på tåget i Hudiksvall. MA har berättat att hon druckit ur vodkaflaskan fyra gånger. Hon var påverkad av alkoholen, men minns allt från kvällen och natten.

Sundsvalls tingsrätt valde att gå på offrets version här ovan. Alani förnekade brott i tingsrätten men rätten menade att brottsoffrets version var mer trovärdigt, bland annat med hänsyn till att hon tyckte synd om Alani eftersom han var en ”flykting” och tvekade över att polisanmäla honom då hon var rädd att han skulle utvisas till Irak.

Domen förkunnades den 27 november förra året men Nordfront tipsades om den idag och redaktionen tycker att den förtjänar att uppmärksammas.

Källa:
Sundsvalls tingsrätt, Mål nummer: B 2039-15


  • Publicerad:
    2016-01-05 12:10