I åratal påstod Otto Uthgenannt att han som jude var fånge i koncentrationslägret Buchenwald och att han förlorade 72 släktingar. Nu erkänner han att det hela var påhittat och att han inte ens är jude.

Otto Uthgenannt iförd kalott.

Otto Uthgenannt iförd kalott.

77-årige Otto Uthgenannt har i åratal hållit föreläsningar i tyska skolor om hans upplevelser av ”förintelsen”. Han har berättat om ’Kristallnatten’, hur han förlorat 72 släktingar, däribland mor, far och syster, och hur han själv satt på koncentrationslägret Buchenwald. Nu medger Uthgenannt i en tysk tidning att det hela var en lögn. Han är inte ens jude, trots att han har varit medlem i ett judiskt samfund sedan 2002.

Uthgenannt säger att han haft ”de bästa avsikter” och hävdar att han inte tjänat några pengar på bedrägeriet. Han menar också att han inte trängt sig in på skolorna utan att ”skolorna har alltid frågat efter mig”.

Historikern David Irving har gjort kopplingen att hans nuvarande ålder, 77, stämmer väl överens med en 53-årig Otto Uthgenannt, en tysk som arresterades 1989 i Idaho och i vars bil polisen fann bland annat förfalskade dokument, olika ID-handlingar, checkhäften och utrustning för att skapa förfalskade dokument.

Bluffhistorier av detta slag är inte ovanliga utan ”förintelsen” är en lukrativ bransch för skojare. Nyligen skrev Nordfront om hur Sverigeverksamme förintelseöverlevaren och föreläsaren Emerich Roth avverkat 5 koncentrationsläger på 14 månader och hur Abraham Landau satt i inte mindre 14 koncentrationsläger och förlorade ”alla 95 medlemmar av hans egna familj”. Nyligen ifrågasattes Alex Kurzem, som skrivit ’The Mascot’, som blivit en bästsäljande bok och prisvinnande dokumentär, för att ha ljugit om sitt förflutna.

Nedan en film från en föreläsning på en gymnasieskola där Otto Uthgenannt ljuger för allt vad han orkar.


  • Publicerad:
    2013-01-12 15:41