INRIKES. Ett gäng bestående av elva invandrare från arabvärlden och Mellanöstern har åtalats för en rad grova våldsbrott i Stockholms södra förorter. En av dem misstänks för att ha försökt mörda en grupp poliser genom att kasta en handgranat mot deras polisbuss.

Det var i Tumba den 21 augusti förra året som den 18-årige huvudmannen försökte döda eller allvarligt skada fyra polismän som befann sig i en polisbuss.

Mannen som har medborgarskap i både i Irak och Sverige ska ha kastat en handgranat mot bussen så att hundratals splitterskador uppstod. Polismännen klarade sig utan fysiska skador, tack vare fordonets kraftiga konstruktion.

— Hade det varit en annan bil hade vi med all sannolikhet haft ett par döda kollegor nu, sade en poliskälla till Nyheter Idag i somras.

Utöver handgranatsattacken åtalas den 18-årige mannen för flera andra grova brott som han ska ha begått tillsammans med tio andra personer. I sin helhet omfattar åtalet rubriceringarna försök till mord, två fall av grovt rån och medhjälp till grovt rån, två fall av grovt vapenbrott, ett fall av grovt skyddande av brottsling samt ett rån.

Källa:
Åtalas för attack med handgranat mot poliser


  • Publicerad:
    2016-01-14 22:35