Under söndagen greps en 32-årig man misstänkt för våldtäkt i Borlänge. Våldtäkten ska ha ägt rum föregående helg och offret varit en tonårsflicka.

Anmälan om våldtäkten inkom under tisdagen i förra veckan, och mannen anhölls i sin frånvaro efter att polisen genomfört en husrannsakan i hans bostad i stadsdelen Nygårdarna i Borlänge. Efter flera resultatslösa återbesök under veckan efterlystes mannen, som sedermera kunde gripas i sin bostad på söndagen efter att polis gått in med hjälp av nycklar.

Den 32-årige mannen är från Peru, men har ett svenskklingande namn, och är troligen ett adoptivbarn. Redan i december 2004 greps mannen av polis i Borlänge, och blev då häktad för grovt sexuellt utnyttjande av minderårig. Övergreppen mot den minderårige, hans då 4-årige son, ska ha ägt rum vid ett flertal tillfällen, men mannen nekade. Ord stod mot ord och bevisning saknades, varpå mannen släpptes fri och ärendet avskrevs. Dock har rätten bedömt läget så pass allvarligt att man belagt mannen med besöksförbud mot sonen.

Den 32-åringe främlingen är för närvarande även misstänkt för andra brott i olika delar av landet, bl.a. kvinnomisshandel och olaga hot. Inget av de brottsmålen har hunnit prövats inför domstol.


  • Publicerad:
    2006-06-26 00:00