BROTT. En 25-årig rasfrämling åtalas för att ha stått på en gångbro över E4:an och slängt ner stora stenar på förbipasserande bilar. Han anger i polisförhör att han vill bli politiker och ”förbättra samhället”.

Bilder från polisens förundersökning.

På natten den 19 januari träffades fyra taxibilar på kort tid av stora stenar som kastades från Överjärva gångbro strax före avfarten till Helenelund på E4:an norr om Stockholm. En förare chockades av att en 1,3 kilo tung sten föll ned på och krossade framrutan på hans bil. Stenen träffade honom i ansiktet och han fick sårskador på läppen.

En annan man som körde i 90 kilometer i timmen undkom stenen, som landade på passagerarsätet. Övriga två bilar fick skador på rutorna.

När larmet kom in till polisen kunde de snabbt börja följa vad som hände med hjälp av trafikövervakningskameror, och i realtid såg de hur två män lämnade gångbron och gick till en bil i närheten.

De två männen kunde strax efter gripas som misstänkta för stenkastningen.  Den ene av dem avfördes snabbt som misstänkt och har istället kallats som vittne av åklagaren.

Den andre mannen, en 25-årig rasfrämling, åtalas nu för grov misshandel och tre fall av försök till grov misshandel.

25-åringen har i polisförhör nekat till att det är han som syns på övervakningsbilderna och menat att hans personliga vandel bevisar att det inte kan vara han:

— Jag pluggar ett program som heter politices kandidat och mitt mål är att bli politiker och jag vill förbättra samhället inte försämra det, säger han bland annat.

Rättegången mot honom äger rum senare denna vecka.

Källa:
Här kastar mannen på bron ned stenar – på bilar


  • Publicerad:
    2019-02-12 09:30