FOLKUTBYTET Medan politikers verklighetsbeskrivning och de exakta siffrorna för den illegala utomeuropeiska invandringen till Europa har varierat under de senaste åtta åren, så har folkutbytet hela tiden fortskridit.

Retoriken hos många europeiska makthavare kring det pågående folkutbytet må ha förändrats under de senaste åtta åren. Dagens svenska statsminister Ulf Kristersson uttrycker sig på ett annat sätt än gårdagens Fredrik Reinfeldt. Och de exakta siffrorna för antalet tillströmmare må ha fluktuerat. Men utbytet har hela tiden pågått i en för folkgemenskapen direkt skadlig skala. Och idag liknar siffrorna åter dem under den så kallade flyktingkrisen 2015-16.

Nittio procent av dem är män

Sålunda rapporterar EU:s gränsskyddsmyndighet Frontex om runt 330.000 fall av illegal invandring till EU under 2022 – den högsta siffran sedan 2016. Värt att notera är att över nittio procent av dessa invällare från den globala södern är män.

Om någon läsare höjer på ögonbrynen över ordvalet i föregående mening, så kan det påpekas att de 13 miljoner ukrainska migranter som enligt Frontex förra året tog sig in i EU efter 24 februari inte medräknats i ovanstående statistik. Hela 10 miljoner av dessa ukrainare tog sig för övrigt under samma år tillbaka till sitt hemland samma väg som de hade kommit.

Någon sådan återvandring kan inte konstateras för ”globalflyktingar” – vilkas observerade semesterresor till det land som de flytt från inte redovisas i Frontex statistik. För återgå till dessa migranters ankomst till Europa under 2022, så talar vi jämfört med föregående år 2021 om en ökning av antalet inträngare med 64 procent. Kvinnor utgör mindre än en tiondel av dessa migranter.