Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Fyra personer demonstrerade för zigenska tiggare

Av Redaktionen, 2014-12-26
redaktionen@nordfront.se

NORGE. Den ”antirasistiska” föreningen Folk er folk samlade fyra personer som ville demonstrera mot Norges orättfärdiga behandling av romer.

Uppslutningen. Foto:  Rolf Øhman.

Uppslutningen. Foto: Rolf Øhman.

Anhängare av paroller som ”öppna era hjärtan” och ”vi gillar olika” har problem att få romer uppskattade av majoritetsbefolkningen. Så även i Norge.

Så många som fyra personer deltog när organisationen Folk er folk – som profilerar sig som en organisation för zigenare – höll en appell utanför stortinget på julafton. Tidningen Aftenposten har försökt hjälpa till genom att skriva en artikel om händelsen där den ansvarige för manifestationen, Haakon Marcello, får redogöra för det budskap som få utomstående kom att lyssna till: ”Vi kan inte arbeta med utanförskap och segregering av folk och minoriteter.”

Fakta: Folk er folk

Folk er folk grundades 2010 och arbetar med att samla in pengar till enbart zigenska tiggare i Norge. Föreningen har dragit på sig mycket avsky genom åren på grund av att de ställer norrmän ansvariga för en påstådd ”orättfärdig behandling” av romer i landet. Zigenska säljare för deras tidning med samma namn har tidigare hamnat i bråk med säljare från tidningen för norska utsatta, =Oslo, eftersom de gått in och tagit över deras säljarplatser som de blivit tilldelade. Organisationens ordförande och talesperson Bjønnulv Evenrud hyser dock popularitet inom systemet och har blivit utsedd till Årets nordmann av tidningen Ny Tid.

Tidigare publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Bare fire personer møtte opp for romfolk-demonstrasjon foran Stortinget på julaften


  • Publicerad:
    2014-12-26 13:00