MÅNGKULTUR Salah ”Dree Low” Abdulle överklagar sin dom. ”I Abdulles fall tillkommer risken för att polis och åklagare misstar Abdulles konst såsom egenupplevd verklighet”, skriver advokaten Alain Soussi.

Somaliern och gangsterrapparen Salah ”Dree Low” Abdulle döms av Solna tingsrätt (B8024-21) till ett års fängelse för ett rån som begicks den 18 augusti tidigare i år mot en livsmedelsbutik i Husby.

”Abdulle syns på övervakningskameror vara drivande när ett gäng personer ser ut att tvinga till sig tobak, energidryck och godis från personalen till ett värde av över 5 000 kronor”, skriver Samnytt i samband med åtalet mot artisten som av Sveriges Radio tilldelats priset ”Framtidens artist”.

Via sin advokat Alain Soussi har Abdulle nu överklagat tingsrättsdomen. Bland annat anser advokaten att Abdulles låttexter kan ha påverkat rättsväsendet, rapporterar Expressen.

”I Abdulles fall tillkommer risken för att polis och åklagare misstar Abdulles konst såsom egenupplevd verklighet”, skriver advokaten.

Vidare yrkar advokaten på att rättegången ska tas om då det hävdas att chefsrådmannen varit jävig. Detta efter att chefsrådmannen ska ha sagt ”vi får se vilket brott han döms för” till medier efter häktningsförhandlingen den 22 september.

Enligt Abdulle hade han tillåtelse av butiksägaren att plocka varor från butiken utan att betala.

— Jag är god vän med ägaren och jag pratade med honom innan. Jag fick tillstånd, han lät mig gå och plocka lite varor och de anställda visste inte om det. Det har blivit en konstig grej av det, har gangsterrapparen tidigare sagt i förhör om händelsen.

Dock framkommer det i utdrag från förhör med butikspersonalen att dem blivit hotade till livet om de anmälde händelsen.

”Hur hotade de dig?” frågade förhörsledaren.

”Ni får inte ringa till polisen om ni säger något till polisen kommer jag döda er, sa den långa killen”, svarade en av butikspersonalen.

Abdulle har blivit utpekad som medlem i det kriminella förortsgänget Husbys hyenor. Han är sedan tidigare dömd för grov olovlig körning och flertalet narkotikabrott.