Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Göran Rosenbergs krav vid riksdagsöppnandet: “Europa måste bli mångkulturellt”

Av Redaktionen, 2015-09-15
redaktionen@nordfront.se

POLITIK. Juden och journalisten Göran Rosenberg talade idag i kyrkan när riksdagen hade sitt årliga öppnande. Hans tal handlade dock inte om det svenska folket utan om påhittade dödsläger, judiska ”flyktingar” och paralleller till den just nu pågående massiva våg av invandring till Europa. Riksdagens politiker uppges ha gett talet en rungande applåd.

Rosenberg2

Riksdagens öppnande började med att Domprost Hans Ulfvebrand läste Stig Dagermans dikt ”Namnet Människa”, som handlar om så kallade flyktingar. Även biskopen Eva Brunnes följande predikan hade samma ämne.

Även journalisten Göran Rosenberg, som tidigare gett uttryck för att judar gynnas av mångkulturella samhällen, talade om invandring då han hade blivit inbjuden till att hålla högtidstalet i Storkyrkan i Stockholm. I sitt tal valde han att berätta en historia om hur hans far kom till Sverige som så kallad flykting efter Andra världskriget.

— Sensommaren 1945 för nästan exakt 70 år sen kom en ung man till en plats i Småland som heter Öreryd. Det är en mycket liten plats längs Nissastigen mellan Jönköping och Gislaved, och vet man inte om att den ligger där kan man lätt missa den. Kanske lättare i dag än för sjuttio år sedan, då här fanns ett mottagningsläger för överlevande från de nazistiska koncentrations- och dödslägren, vilket var svårt att missa för den som råkade fara förbi, sade Rosenberg.

Han berättar också hur tidningen Dagens Nyheter då varnat för att låta judarna stanna i Sverige eftersom vi inte är ”vana vid att handskas med människor så främmande för svensk åskådning och standard”. Rosenbergs tal fortsätter sedan i samma spår där han vill fördöma de som är misstänksamma eller kritiska till den pågående massinvandringen.

Han menar att de som inte vill ha massinvandring till Europa i grunden har ett problem med sin egen kontinents uppbyggnad. Han menar också att mångkulturen är Europas öde och att ”den mångkulturella trängseln” inte ett illasinnat påfund av Europas fiender. Det är dock judar och sionister som legat bakom invandringshetsen över hela världen genom att inneha höga positioner inom media och lobbyverksamhet. Om Rosenberg undermedvetet försöker ursäkta detta och själv likställer dem med Europas fiender är oklart.

— Den som har ett problem med att skilda språk, religioner och kulturer lever tätt inpå varandra, i nära beröring med varandra, har i grunden ett problem med Europa. Den mångkulturella trängseln är inte ett illasinnat påfund av Europas fiender, inte heller en följd av de senaste årtiondenas migrationsströmmar (även om de onekligen har gjort sitt till). Mångkulturen är Europas öde och utmaning vare sig européerna vill det eller inte och oavsett hur många gränser de genom historien försökt befästa mellan sig, menar han i sitt tal.

Vidare menar Rosenberg att det inte existerar någon europeisk sammanhållning, trots idoga försök att få till stånd en sådan genom unionen. Det är med en ökande flyktingström som Europa kan enas och kontinenten bli ett hem, säger han.

— I sanningens namn har Europa därvid ett problem med sig självt eftersom européerna (vilka de nu är) ännu inte lyckats göra ett hem av sitt öde. Många kulturer har sitt hem i Europa men den europeiska gemenskapen eller unionen har tills vidare inte blivit ett hem för någon. Trots flaggan och parlamentet och domstolen och euron har EU förblivit en plats där de nationella delarna är större än den europeiska helheten.

Genom att Europa slår vakt om sina gränser, sina kulturer och sitt folk kommer man att gå splittring, försvagning och självförstörelse till mötes menar Rosenberg. Han varnar även för att ”det nya Europa alltmer börjar likna det gamla”.

— Men utan ett europeiskt hus där de många hemmen på den lilla ytan kan förmås att dela tak över huvudet och mark under fötterna och om det kniper, bröd på bordet, öppnar sig en väl upptrampad stig mot europeisk splittring, försvagning och självförstörelse.

Avslutningsvis menar juden Rosenberg att ”den europeiska sammanhållningen står inför sin mest akuta utmaning någonsin”. Ett Europa som står inför en stor men oundviklig utmaning som kommer att motarbetas av européerna har beskrivits tidigare. Judinnan Barbara Spectre menar att Europa måste bli mångkulturellt för att inte gå under och att judar leder arbetet för ett mångkulturellt Europa. Spectre jobbar för den sionistiska organisationen Paideia som har sitt säte i Stockholm.

Källor:
Ett hus för många hem
Rosenberg fick lång applåd för sitt tal


  • Publicerad:
    2015-09-15 21:10