GREKLAND. Tusentals demonstranter har tagit sig till gatorna för att protestera mot försämrade pensionsavtal och höjda skatter.

imgpsh_fullsize

Enligt grekisk polis har uppåt 15 000 demonstranter samlats i Aten och Thessaloniki i Grekland för att demonstrera mot de åtstramningar som IMF och EU vill genomföra i landet. Det handlar främst om att dra in på pensionerna och att höja skatterna för medel och höginkomsttagare.

PAME, en kommunistvänlig fackförening, var en av de mest representerade på gatorna med så många som 7 000 personer i Aten och 6 000 i Thessaloniki. Flaggor med ansiktet av Che Guevara och banderoller med slagord som ”Social välfärd, allmän och tillgänglig för alla. Plutokratin måste betala” sågs viftas på gatorna.

— Folk är trötta och besvikna på den vänsterregering som just nu har makten. Våra demonstrationer har inte haft den slagkraft som vi förväntade, säger Maria K.

Hon berättar också att hennes arbetsgivare är skyldig henne 30 000 Euros (278 000 SEK) efter månader utan lön.

Detta är den tredje dagen av strejk i Grekland och det har nästan paralyserat den allmänna transporten runt om i landet. Den offentliga sektorns tjänster har varit mycket bristfällig under denna tid och TV och radiokanaler har vägrat att sända nyheter. Det är också fjärde gången som strejker bryter ut efter att Alexis Tsipras Syriza parti vann valet i januari förra året.

Källa:
Thousands Take To Streets In Greece Ahead Of Reform Vote


  • Publicerad:
    2016-05-08 22:50