CYBERATTACK Hackergruppen ”Moses Staff” har fått tillgång till hemliga bilder från Israels försvarsmakt. Nu hotar de att läcka fler dokument.

En hackergrupp som kallar sig ”Moses Staff” har publicerat en mängd bilder och personuppgifter som tillhör den israeliska försvarsmakten. Informationen har inte varit tillgänglig för allmänheten, varför man misstänker att det har skett en cyberattack.

Bilderna som publicerats är relativt harmlösa och består exempelvis av privata bilder på försvarsminister Benny Gantz och andra gruppfoton med soldater.

Men enligt hackergruppen var den här första läckan bara en varning. De hävdar vidare att de har fått tillgång till sekretessbelagd information om landets försvarsmakt och försvarsminister.

"Kommer att slå till när ni minst anar det"

Vi har hållit ögat på er i många år, vid varje tillfälle och vid varje steg. Alla era beslut och uttalanden har övervakats. Så småningom kommer vi att slå till mot er när ni minst anar det”, varnar hackergruppen via sin hemsida. De lovar att ”informera världen om israeliska myndigheters brott”.

Israels försvarsministerium har inte bekräftat att en attack har skett, men landets cybermyndighet uppmanar alla statstjänstemän att uppdatera sina Windows-datorer.

Iran anklagas för inblandning

På hackergruppens hemsida hävdar man också att man har tillgång till information om flera israeliska myndigheter och stora företag, exempelvis landets postmyndighet.

De skriver att de har hackat 165 servrar, 254 webbsidor och samlat på sig över 11 terabyte med data. Hackarna har också lyckats sopa igen sina spår, då ingen har kunnat peka ut gruppens ursprung. Israelisk media anklagar dock öppet Iran som skyldiga.

Gruppens Twitterkonto bildades för bara några veckor sedan, och som ”plats” har man skrivit ”Jerusalem” på hebreiska.