PITEÅ. Trodde du att kommunen brydde sig om handikappade? Då trodde du fel. Piteå kommun kör nu ut 16 olika handikappföreningar för att ge plats åt invandrare.

Handikappföreningarnas Samarbetsorgan, HSO, är en rikstäckande intresseorganisation för funktionsnedsatta och i Piteå har man runt 3000 medlemmar, fördelat på 16 olika handikappföreningar. HSO har sedan 22 år tillbaka haft lokal på två våningsplan i Strömgården, men detta blir det nu ändring på.

På grund av främlingsinvasionen prioriterar kommunen de nyanlända framför den egna befolkningen och väljer därför att sparka ut HSO från sina lokaler.

Detta innebär att HSO måste flytta sina lokaler till en nerlagd skola i Djupviken några kilometer bort, vilket ställer till med besvär för de funktionshindrade.

– Till Strömgården kan många ta sig gående eller med permobiler eller rullatorer. Men att ta sig till Djupviken gör att många måste ta färdtjänst, och det kostar pengar som många kanske inte har, säger Elisabeth Eliasson för Reumatikerföreningen.

Vidare berättar Eliasson att hon inte vet om föreningen kommer att fortsätta eller läggas ned i och med detta beslut, då man inte vet hur bra tillgängligheten blir eller hur mycket flytten kommer att kosta.

Källa:
Funktionshindrade vräks från lokaler


  • Publicerad:
    2016-11-30 03:20