GOTLAND. I en ledarartikel på Hela Gotland försöker nyhetssajten skifta fokus från den mångkulturella gruppvåldtäkten på ön till att anklaga svenska män. Samtidigt jämförs den brutala gruppvåldtäkten på den rullstolsburna kvinnan med ”hat” mot kändisar som uttalat sig för mångkulturen.

Hela Gotlands ledartikel är skriven av den politiske chefredaktören Erik Fransson och är en del av den propagandakampanj som tidningen just nu driver mot svenskar som visar sitt avsky mot den brutala gruppvåldtäkt som skett på ön.

Flera uttalanden i artikeln är anmärkningsvärda och raljerande på ett sätt som underminerar det som den rullstolsbundna kvinnan blivit utsatt för. Bland annat försöker tidningen göra gällande att det är svenska män som våldtar och utsätter kvinnor för våld.

Varför vaknar de här personerna först när det misstänks att personer med invandrarbakgrund begått brott? Hur värnar de om alla de andra kvinnor som dagligen blir utsatta för våld av män? Var är de då? Var finns nazisternas engagemang för Lotta Rudholm?

Gruppvåldtäkten mot kvinnan på Gotland jämförs även med hat som spridits mot kändiskvinnor. Om Nordiska motståndsrörelsen värnar en helt oskyldig och försvarslös svensk kvinna som brutalt gruppvåldtagits av främmande män, så borde man också ha försvarat kändiskvinnor som fått arga meddelanden på sociala medier eftersom det är två jämförbara handlingar, menar Hela Gotland.

Varför vänder man sig mot förövarna när man vill ge sitt stöd till den utsatta kvinnan? Varför hävdar man att man vill värna om ”svenska” kvinnor när man själva sprider hat mot ”svenska” kvinnor som Zara Larsson, Gudrun Schyman och andra starka kvinnor? Är deras ”svenska” kvinnor bara de kvinnor som håller med dem?

Artikeln använder sig vidare av andra sätt för att skifta fokus från gruppvåldtäkten. Bland annat används bilder på ”nazister” från 1930-talet och artikeln går under rubriken ”1930-talet upprepar sig” där de svenska protesterna jämförs med ”de brunas stöveltramp”. Nyhetssajten ondgör sig även över att vanliga gotlänningar läser på Nordfront när det bara är Hela Gotland och annan mainstream-media som förmedlar sanningen.

Vanliga gotlänningar som brukar vara förnuftiga anser helt plötsligt att information från nazistiska sidor skulle vara någon form av sanning.

I det ännu öppna kommentarsfältet till artikeln är det få som låter sig imponeras. En av dem skriver att Erik Franssons försöker att blanda bort korten, men att händelsen på Gotland inte är någon enskild händelse utan att mångkulturellt våld är något som vanliga svenskar stöter på hela tiden: ”Jag är själv en av de föräldrarna som med egna ögon sett då fyra gossar utförde obsceniteter inför min dotter och hennes kompis vid Kallbadhuset under ett kvällsdopp.”

Även personer som delar Hela Gotlands åsikter anser att nyhetssajten borde ”sansa sig”. En läsare förfasar sig över att sådana som annars brukar kalla sig för feminister nu delar artiklar från Nordfront.

Källa:
1930-talet upprepar sig


  • Publicerad:
    2016-10-09 19:00