INRIKES. Vänsterjournalisten Henrik Arnstad har uppmärksammats för ett utspel på Twitter där han menar att Trump får hjälp från den ryske presidenten Validimir Putin. Samtidigt passade han på att kalla SD för ”landsförrädare”.

Den vänsteraktivistiske journalisten Henrik Arnstad har fått uppmärksamhet med ett utspel om det amerikanska valet på Twitter, skriver Samhällsnytt.

Arnstad insinuerade att om Donald Trump skulle vinna valet så berodde det i så fall på att han fått hjälp från den ryske presidenten Vladimir Putin. Han passade även på att kalla Sverigedemokraterna, som han anser vara fascister, för ”landsförrädare” och menade att även de samarbetar med Putin.

Jaha inatt får vi se om Vladimir Putin eller Joe Biden vinner amerikanska valet. Om två år får vi se om Vladimir Putin vinner svenska valet, via sina ombud landsförrädarna SD.

Många reagerade negativt på Arnstads tweet och påminde ”historikern” om att Trump friats från alla påstådda Rysslandskopplingar.

Arnstad har tidigare kallat Sverigedemokraterna en ”terrororganisation” och är upphovsman till det smått paranoida talesättet ”det var så det började på 30-talet”.

Arnstad har även gjort sig känd för att att ha anklagat kungafamiljen för att namnge sina barn efter ”nazister” och att ha ljugit om att han var fil.kand. i historia utan att ha tagit någon examen.


  • Publicerad:
    2020-11-05 13:55