USA. Den korruptionsanklagade demokraten Hillary Clinton kommer inte att ställa upp i nästa års amerikanska presidentval. ”Jag tänker dock inte försvinna någonstans”, låter hon hälsa med antydningar om en eventuell comeback till något annat offentlig ämbete.


Hillary Clintons meddelar att hon inte tänker ställa upp i 2020 års presidentval.

Det var 2016 som den favorittippade och massmediaälskade demokraten Hillary Clinton förlorade mot republikanen Donald Trump i det amerikanska presidentvalet. Clinton, likväl som hela det vänsterliberala etablissemanget i USA, kom att chockeras över valförlusten och under en lång tid efteråt var det mer eller mindre tyst från Clinton.

Inför nästa års presidentval har det spekulerats i huruvida Clinton, som tidigare varit senator i New York, utrikesminister under Barack Obama och USA:s första dam under maken Bill Clintons presidentskap, kommer att kandidera för revansch. Clinton har också alltmer börjat ge sig in i debatten den senaste tiden.

Men i en intervju med en lokal tv-kanal i New York har nu den korruptionsanklagade proffspolitikern Clinton gett slutgiltigt besked i frågan.

— Jag kandiderar inte, men jag kommer att fortsätta arbeta för, tala om och kämpa för det jag tror på, säger Clinton och fortsätter:

— Jag vill vara säker på att människor har klart för sig att jag kommer att fortsätta säga vad jag tycker. Jag tänker inte försvinna någonstans. Det som pågår i vårt land, det som står på spel och det som händer just nu oroar mig mycket.

Däremot utesluter hon inte helt och hållet att kandidera för något annat offentligt ämbete.

— Jag tror inte det, men jag älskar att bo i New York och jag är tacksam för att jag fick chansen att vara senator här i åtta år och arbeta för folket i hela vår delstat.

Källa:
Hillary Clinton kandiderar inte 2020


  • Publicerad:
    2019-03-05 09:30