UTRIKES. Personer med kopplingar till det globalistiska och vänsterliberala etablissemanget i USA har under dagen fått brevbomber skickade till sig. Nordfront följer utvecklingen av händelsen, som nu beskrivs som ett terrordåd.Uppdaterad 22:55

NYPD utanför det avspärrade Time Warner Center i New York.

Under dagen ska USA:s tidigare president Barack Obama och den tidigare utrikesministern och demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton ha fått så kallade rörbomber skickade till sina hem i Washington D.C respektive New York via posten.

Bomberna ska ha upptäckts i tid av anställda vid det statliga postverket under en rutinkontroll av paket.

”Paketen identifierades omedelbart under en rutinscreening varpå de explosiva anordningarna togs hand om. Skyddsobjekten [Obama och Clinton] tog ej emot paketen och var aldrig i någon fara att göra så”, skriver Secret Service i ett uttalande på onsdagen.

Bomben som adresserats till Hillary Clinton och hennes make Bill Clintons hem i Chappaqua, New York, ska enligt rapporter vara snarlik en brevbomb som under måndagen skickats hem till den judiske mångmiljardären George Soros, som också har starka kopplingar till partiet Demokraterna i egenskap av finansiär. Förutom att satsa miljarder i amerikansk partipolitik är den ungerske juden Soros ökänd i hela Västvärlden som en kassako för diverse kulturmarxistisk aktivism via sitt Open Society Foundations.

I Soros fall kom bomben ända fram till hans postlåda vid hans hem i Katonah, New York, men upptäcktes i tid av en av hans anställda. En bombpatrull kallades sedan till platsen och kunde neutralisera bomben.

Även Time Warner Center i New York ska vara avspärrat efter att den globalistiska nyhetskanalen CNN – som är en av byggnadens hyresgäster – fick utrymmas under dagen på grund av ett misstänkt paket innehållande en rörbomb.

Under dagen har rykten gjort gällande av även Vita huset och president Donald Trump ska ha fått ett misstänkt paket. Dessa uppgifter har dock tillbakavisats.

Förutom Sercret Service och lokalpolis i Washington respektive New York är FBI inkopplade i ärendet. Samtliga inblandade myndigheter är dock fåordiga med kommentarer i det här läget och det finns i skrivande stund inga uppgifter om det finns någon koppling mellan de olika misstänkta bomberna eller huruvida någon har skadats av dem.

Vita huset har i ett uttalande tagit starkt avstånd från de misstänkta bomberna.

Globalister världen över spekulerar just nu kring att det rör sig om en riktad terrorkampanj av så kallade högerextremister.

Uppdatering 19:20:

Under en presskonferens berättade New Yorks guvernör Andrew Cuomo att även han ska ha fått en misstänkt brevbomb skickat till sin hemadress på Manhattan. Föremålet ska dock vara omhändertagit. Cuomo beskriver de misstänkta bomberna som ”ett försök att underminera den fria pressen”.

Även New Yorks borgmästare Bill de Blasio deltog under presskonferensen.

— I dag är det viktigaste att alla vet att NYPD skyddar folket i staden så att alla kan leva säkert, sade de Blasio.

James O’Neill på NYPD berättade också under pressträffen att CNN förutom den misstänkta bomben även ska ha fått ett kuvert innehållande vitt pulver skickat till sig.

Samtliga misstänka bomber ska nu undersökas i FBI:s labb, samtidigt som en omfattande utredning har dragits igång för att hitta den eller de som ligger bakom händelserna som nu beskrivs som ett terrordåd.

President Trump har fördömt det misstänkta terrordådet genom att retweeta vicepresident Mike Pence:

Uppdatering 19:50:

Så här ser paketet som skickats till CNN på Time Warner Center i New York ut:


Paketet är adresserat till John Brennan, före detta CIA-chef och en högljudd Trump-kritiker, trots att han inte arbetar på kanalen utan på NBC och MSNBC-

På paketet står namnet Debbie Wasserman Schultz som avsändare, vilket är den demokratisk kongressledamot i Fort Lauderdale i Florida.

Uppdatering 20:23:

Det globalistiska etablissemanget spekulerar just nu i vem eller vilka som ligger bakom. Den så kallade terrorforskaren Hans Brun, som är analytiker vid Centrum för asymmetriska hot- och terrorstudier (CATS) vid Försvarshögskolan, menar att tillvägagångssättet inte tyder på ”regelrätta terrorgrupper”.

Istället tror han att det kan vara någon ”högerextremist” eller så kallad rättshaverist som ligger bakom.

— Det kan mycket väl vara åt alt right-hållet, men det kan också röra sig om en rättshaverist som vill slå mot makten och överheten, säger Brun till den judiskägda tidningen Dagens Nyheter.

På samma tidning spekulerar den folkfientliga nyliberalen Björn af Kleen att händelsen kan bli ”besvärande” för Vita huset, med klassiska guilt by association-argument.

”Det är ännu okänt. Det som kan bli besvärande för Vita huset är att målen för terrorn förefaller vara personer och institutioner som president Trump älskar att hata”
, skriver Kleen och fortsätter:

En av mottagarna, den judiske filantropen George Soros, är den rasistiska amerikanska ytterhögerns favorithackkyckling. Trump hävdade härom veckan, utan några bevis, att Soros finansierat protester mot Brett Kavanaugh.

af Kleen citerar vidare i artikeln New Yorks demokratiske borgmästare Bill de Blasio, som under dagens pressträff ska ha riktat skarp kritik mot sina politiska motståndare och sagt att ”Förändringen måste börja i toppen”, riktat mot president Trump.

Nya uppgifter gör också gällande att man även har stoppat brevbomber på väg till Eric Holder, som var Barack Obamas justitieminister, likväl som till Maxine Waters, demokratisk kongressledamot och stark Trump-kritiker.

Under dagens pressträff framkom även att åtminstone guvernör Cuomo ska ha fått ett brev bifogat tillsammans med bomben. Det är dock oklart vad som står i brevet. Samtidigt underströk NYPD att man förväntar sig att fler brevbomber kan komma att upptäckas.

Brevbomberna till George Soros och CNN ska ha skickats via kurirtjänst och inte vanlig post, något som gör att man har stora förhoppningar om att hitta avsändaren.

Uppdatering 20:40:

President Trump höll alldeles nyss en presskonferens med anledning av händelserna, där han kraftigt fördömde dem. Han sa bland annat att det amerikanska folkets säkerhet är hans ”absolut högsta prioritet”. Vidare utlovade Trump han inte skulle spara på några resurser för att ta reda på vem eller vilka som ligger bakom.

— Vi måste ena oss och visa att hot och våld inte har någon plats i USA, sade Trump bland annat.

— Vi är arga, upprörda och olyckliga av det vi sett idag och vi kommer att gå till botten med det, lovade presidenten.

Uppdatering 22:55:

CNN har tvingats avbryta en livesändning och utrymma redaktionens lokaler i New York på grund av att ett brandlarm gått och att ett paket innehållandes en rörbomb skickats till lokalen.

Nordfront följer utvecklingen.

Källor:
Mail bombs target the Clintons and Obama days after Soros scare
Explosive device found near Soros’ NY home – report
CNN bureau in New York City evacuated as NYPD investigates suspicious package
Bomber skickade till Clintons, Obama och CNN
Terrorexpert: Bra bevisläge
Sju misstänkta bomber – oro för fler
Björn af Kleen: Attackerna kan bli besvärande för Vita huset
CNN:s egna bilder – här utrymmer de redaktionen


  • Publicerad:
    2018-10-24 18:12