Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Misstänkt brevbomb skickad till Robert De Niro

Av Redaktionen, 2018-10-25
redaktionen@nordfront.se

USA. Under torsdagen har brevbombsspektaklet fortsatt i USA. Den vänsterliberale skådespelaren och regissören Robert De Niro ska ha fått ett misstänkt paket skickat till sin restaurang i New York. Samtidigt utreds ett paket som skickats till Obamas vicepresident Joe Biden.

”Fuck Trump”, var allt som Robert De Niro sade under årets upplaga av Tony-galan i New York.

Nordfront rapporterade under gårdagen om ett stort antal brevbomber som skickats till högt uppsatta personer kopplade till det vänsterliberala etablissemanget i USA. Under onsdagen fick bland annat den tidigare presidenten Barack Obama samt globalistparet Bill och Hillary Clinton brev skickade till sig innehållande en rörbomb. Även den vänsterliberala nyhetskanalen CNN fick ett paket som gjorde att man fick utrymma deras lokaler i Time Warner Center, New York.

Tidigare i veckan fick även en av det vänsterliberala etablissemangets största sponsorer, den judiske mångmiljardären George Soros, en brevbomb skickad till sitt hem i Katonah, New York, via kurir, men upptäcktes i tid av en av hans anställda.

Mycket tyder på att det är samma avsändare bakom samtliga brevbomber och händelsen beskrivs nu som ett misstänkt terrordåd.

Många har pekat på det faktum att den gemensamma nämnaren för de drabbade är att de på olika sätt är fiender till USA:s president Donald Trump, och att han därmed på något sätt bär ansvar för sitt ”höga tonläge” gentemot sina motståndare.

Samtidigt slår Trump tillbaka och anklagar lögnpressen för att ha satt det höga tonläget i och med deras frekventa attacker mot honom.

”Fler brevbomber är att vänta”
Under dagen har brevbomber fortsatt att upptäckas. Skådespelaren och regissören Robert De Niro, bland annat känd från filmen Gudfadern II, ska ha fått ett misstänkt paket skickat till sin restaurang Tribeca Grill i stadsdelen Tribeca på södra Manhattan.

De Niro är en uttalad Trumpkritiker och har vid flera tillfällen använt sin position i offentligheten för att gå till starka och känslosamma attacker mot presidenten.


”Han är en hund. Jag vill slå honom i ansiktet” – Robert De Niro spred under presidentvalskampanjen ett videoklipp där han gick till hårt angrepp på Donald Trump.

Enligt uppgifter utreds även ett misstänkt paket som ska ha skickats till den tidigare demokratiske vicepresidenten Joe Biden.

Båda paketen ska ha haft samma avsändare som de sju paket som upptäcktes under gårdagen, nämligen den demokratiske kongressledamoten Debbie Wasserman Schultz. Dessutom ska de haft samma frimärken, föreställande den amerikanska flaggan, samt innehållit samma typ av primitiva rörbomb som enligt NYPD ska ha kunnat exploderat närsomhelst.

Samtliga paket ska ha sett likadana ut och innehållit samma typ av brevbomb. Debbie Wasserman Schultz har också angetts som paketens avsändare i samtliga fall.

Förutom Obama, paret Clinton, Soros, CNN, De Niro och Biden har även den demokratiske kongressledamoten Maxine Waters fått en brevbomb skickat till sig. Ett paket var feladresserat till den tidigare demokratiske justitieministern Eric Holder och upptäcktes när det returnerades till Debbie Wasserman Schultz hem i Florida. Paketet till CNN var adresserat till den tidigare CIA-chefen John Brennan, som ofta uppträder i kanalen med frän Trumpkritik.

Enligt amerikanska myndigheter förväntar man sig att fler paket kan komma att dyka upp.

Nordfront följer utvecklingen.

Källor:
Mailed pipe bombs spread fear in several states, and officials say there may be more packages
Trump critics and CNN receive explosive devices


  • Publicerad:
    2018-10-25 15:05