NATURKATASTROF. Hittills har två personer hittats döda efter jordskredet som chockade Norge den 30 december. Åtta personer saknas. 

Sökinsatsen pågår i Ask. Foto: Twitter.

Imorse hittades ännu en kropp bland rasmassorna efter jordskredet i Ask, den andra personen som hittats död. Ytterligare åtta personer, varav två barn, saknas fortfarande efter jordskredet som chockade Norge den 30 december.

— Det har skett en ny utveckling i sökandet, och jag har dessvärre inga goda nyheter. En ny person har hittats omkommen, säger polisens insatsledare Roy Alkvist till Aftenposten.

Under natten har skredkanterna fortsatt rasa ner på flera ställen. Över 30 hus har förstörts i naturkatastrofen och över 1000 personer har evakuerats från området.

— Jag vill understryka att det fortfarande är en räddningsinsats och att vi har hopp om att hitta överlevande inne i rasmassorna, säger Alkvist.

Räddningstjänsten i Norge fortsätter leta efter saknades personer i katastrofområdet. Polismästaren Ida Melbo Øystese kommenterar att man hoppas kunna hitta överlevare i luftfickor under rasmassor. Så länge det finns chans att hitta överlevare kommer sökinsatsen att fortgå, försäkrar Melbo Øystese.


  • Publicerad:
    2021-01-02 16:15