YTTRANDEFRIHET. Johan Lundqvist,  ordförande för Reportrar utan gränser, erkänner nu öppet det nationella länge hävdat – att hets mot folkgrupp lagen inskränker yttrandefriheten. Vidare kritiserar Lundqvist det svenska debattklimatet som gör att många invandringskritiker och nationalister väljer att vara anonyma när de uttrycker sina åsikter.

Det är Granskning Sverige som pratat med Johan Lundqvist från Reportrar utan gränser. I filmbeskrivningen på Youtube skriver Granskning Sverige:

Reportrar utan gränsers ordförande Jonathan Lundqvist riktar skarp kritik mot Sveriges etablissemang, dels för att de skapat en självcensur och rädsla hos journalister och dels för att bloggare som t ex Avpixlat, Exponerat och Fria Tider tvingats till anonymitet eller landsflykt. Jonathan Lundqvist är också mycket kritisk till lagen om hets mot folkgrupp, som är en inskränkning i yttrandefriheten och han tar tydligt avstånd från att Sverige satte Dan Park i isoleringscell och kastade honom i fängelse p g a att han klippte ihop några bilder i Photoshop och publicerade dem på sin blogg.

Lyssna på inslaget nedan:


  • Publicerad:
    2015-01-13 15:30