SVERIGE. Högstadieskolan Kyrkskolan i Ludvika hölls under onsdagen stängd efter att larm inkommit om att en invandrare kommit till skolan beväpnad med kniv. Skolan har sedan en längre tid tillbaka präglats av bråk mellan vita och invandrargäng. Nordfront har intervjuat en elev på skolan.

Foto: Nordfront

Det var under tisdagskvällen som föräldrar fick information om att deras barn som är elever på högstadieskolan Kyrkskolan i Ludvika var tvungna att vara hemma under onsdagen då skolledningen beslutat att hålla skolan stängd efter ett knivhot. Enligt uppgifter till Nordfront ska det röra sig om en invandrare som kommit till skolan beväpnad med kniv.

Kyrkskolan har sedan en tid tillbaka präglats av konflikter mellan etniska svenskar och ett invandrargäng. Enligt uppgifter ska invandrarna på skolan vara hotfulla, våldsamma och vid flera tillfällen ska de ha tafsat på flickorna i skolan. När lärarna har informerats om detta ska de ha sagt att det hör till invandrarnas kvinnosyn och att det hör till deras kultur.

Det som är intressant med händelsen är att när Ludvika kommun förra året beslutade sig för att lägga ner ett flertal skolor inom kommunen var skolan i Grängesberg en av de skolor som skulle läggas ner. Föräldrar och barn motsatte sig nedläggningen, dock utan resultat då Ludvikas kommunpolitiker lovade och garanterade att Kyrkskolan i Ludvika var en så ”bra” och ”trygg” skola där barnen från Grängesberg skulle trivas.

Nordfront har varit i kontakt med en kvinnlig elev på Kyrkskolan som går i åttonde klass för att höra om vad det är det som sker på skolan. Hon har bevittnat en hel del våld och sexuella övergrepp och har själv attackerats efter att ha försvarat sig från tafsande främlingar.

Vad är det som pågår på Kyrkskolan egentligen?

— Ja, allt möjligt. Det är slagsmål typ hela tiden på skolan.

Mellan vilka då? Är det olika grupperingar?

— Mellan Grängesbergare och en grupp från Ludvika. Det är främst invandrarna på skolan som bråkar.

Har det alltid varit så här eller uppstod problemen på skolan det här året efter att Ludvika kommun beslutade att lägga ner skolan i Grängesberg och flyttade över eleverna till Ludvika?

— Nej så här var det inte förra året. Det har blivit värre under det här året.

Hur är stämningen på skolan?

— Jag känner mig nästan aldrig trygg i skolan. Till exempel så var det en invandrare som tafsade på en tjej och då fick han en smäll på käften. Därefter gav han sig på min killkompis och sparkade honom och även mig. Även en svensk kille blev misshandlad av ett gäng invandrare. De sparkade på honom när han låg ner på marken. Efter det så var det ändå han som fick skäll av lärarna, trots att han var den som blev misshandlad. Lärarna gjorde ingenting åt saken.

Invandrarna tafsar alltså på er? Vad säger lärarna?

— Ja det händer ofta att de tafsar på oss tjejer i skolan. När vi har informerat lärarna om vad som hänt så har de sagt att det är så invandrarnas kvinnosyn är och att det hör till deras kultur. De säger till invandrarna att de inte får göra så men de fortsätter bara och då gör inte lärarna någonting. Man vill inte heller inte berätta för lärarna för man vet att de inte gör något. Man känner sig dum, dumförklarad helt enkelt.

Vad var det som hände i onsdags? Varför var skolan stängd?

— Jag vet inte helt exakt. Jag fick höra av en tjejkompis att en av afghanerna skulle komma med kniv till skolan och sen fick jag höra att en person ska ha blivit tagen med kniv.

Men vad säger de svenska killarna i skolan? Gör de inget?

— Jo, det har varit mycket slagsmål den senaste tiden. Det är killar från Grängesberg som hamnar i bråk med invandrarna på skolan. Nu senast blev det slagsmål uppe på läktaren och då kom polisen. Invandrarna vågar inte göra så mycket mot oss tjejer när de svenska killarna är med.

Hur känner du för att gå till skolan?

— Jag är extra rädd nu när folk kommer med kniv till skolan. Jag vet inte om jag vågar gå till skolan imorgon.

Den kvinnliga eleven berättar också att lärarna på skolan antingen är helt passiva inför invandrargängens framfart på skolan eller helt på främlingarnas sida.

Hon berättade även om en incident där en pojke på skolan som är nationellt sinnad blev nedslagen av flera invandrare som fortsatte att sparka på honom medan han låg ned. Efter detta ska en slags elevassistent ha kommit till platsen och skällt ut den misshandlade svensken och ansett att hela incidenten var hans fel.

Lärarna hade efter händelsen inte ens kontaktat den misshandlade pojkens föräldrar och ingen av de främlingar som deltog i misshandeln av den svenske pojken fick några konsekvenser för sitt handlande.

Enligt Nordfronts källor har även den folkfientliga lokaltidningen Dalarnas Tidningar (DT) intervjuat elever på skolan. Eleverna har då försökt förmå journalisterna att skriva om den kaosartade miljön som uppstått på Kyrkskolan under den senaste tiden. Journalisterna har dock inte visat något större intresse för elevernas rop på hjälp utan snarare varit intresserad av uppseendeväckande detaljer kring det senaste knivdramat.

Slutligen kan man fråga sig ifall detta var vad lokalpolitikerna menade med en ”bra” och ”trygg” miljö och ifall de kommer att stå fast vid sin rekommendation av Kyrkskolan även i framtiden.

Nordfront tackar flickan som ville ställa upp på en intervju och vi kommer att följa händelseutvecklingen på Kyrkskolan.

Källa:
Live-TV från Kyrkskolan som håller stängt på grund av hot – ”Någon” kan ha haft kniv på sig


  • Publicerad:
    2017-02-09 16:30