BRASILIEN. Knappt har Jair Bolsonaro hunnit vinna det brasilianska presidentvalet innan massmedia har hunnit utse ledaren för motståndet mot honom. Det rör sig om den 23-årige homosexuelle feministen Pabllo Vittar, som bland annat roas av att låtsas vara kvinna.

Bögen Pabllo Vittar ska leda motståndet mot Brasiliens nye president. Foto: Mídia NINJA (CC BY-SA 2.0).

Under måndagen stod det klart att ”Tropikernas Trump” Jair Bolsonaro hade vunnit det brasilianska presidentvalet. Bolsonaro har gjort sig kontroversiell i judiskägd media med politiskt inkorrekta uttalanden, som inte har förlåtits trots ett uttalat stöd av den sionistiska skurkstaten Israel – ett stöd som dessutom är ömsesidigt.

En av anledningarna till att han pekats ut som en fiende till globalisterna är hans antihomo-uttalanden som skärrat kulturmarxister långt utanför Brasiliens gränser.

”Jag kommer inte att bekämpa det eller diskriminera, men om jag ser två män kyssas på gatan så kommer jag att ge dem stryk” och ”ifall ens son börjar bete sig bögigt så kan man ge honom smisk så att han ändrar sig” är bara två citat som upprört det vänsterliberala etablissemanget, och framförallt homolobbyn.

Bolsonaro ska dessutom ha sagt att han skulle föredra att hans son dog i en bilolycka framför att han skulle bli bög.

Det är därför kanske inte konstigt att den 23-årige feministen, bögen och ”drag queenen” Phabullo Da Silva, mer känd som Pabllo Vittar, som nu har utsetts till ”ledaren för motståndet mot Bolsonaro”.

Vittar är till vardags sångare, skådespelar och artist och anses som en av den brasilianska homolobbyns främsta företrädare. Det är dock inte helt riskfritt att stå upp för en dekadent sexualkultur i det mångkulturella landet, då invånarnas tolerans för avvikande sexuellt beteende är relativt lågt.

Massmedia har bland annat rapporterat om att det under 2016 registrerades 331 mord av så kallade hbtqp-personer i landet, vilket motsvarar ungefär ett mord var tjugofemte timme. Man ska dock beakta att Brasilien är ett av världens mest mordfrekventa länder, och samma år blev sammanlagt 61 819 personer mördade i landet, vilket motsvarar 198 mord per dag och en mordratio på 29.9 per 100 000 invånare.

Detta kan jämföras med det svenska rekordåret 2017 med 113 fall av dödligt våld och en mordratio på 1,12 fall per 100 000 invånare.

Källor:
The drag queen leading the resistance against Brazil’s far-right president
Israel hails election of Brazil’s controversial Bolsonaro, who plans visit soon
Bolsonaro’s Greatest Hits: Vol. 1
Crime in Brazil
Brå: Kriminalstatistik – Konstaterade fall av dödligt våld 2017


  • Publicerad:
    2018-10-30 11:30