UTRIKES. Under gårdagen blev den brasilianske presidentkandidaten Jair Bolsonaro knivhuggen under ett valmöte. Mordförsöket misslyckades dock och det verkar i nuläget som att han kommer bli helt återställd.

Gärningsmannen ska ha sagt att Gud bad honom knivhugga Bolsonaro.

Mitt under ett valmöte blev Jair Bolsonaro knivhuggen av en rasfrämmande man när han stod och diskuterade med en samling potentiella väljare. Gärningsmannen ska i efterhand ha sagt att Gud sa åt honom att genomföra attacken.

Jair Bolsonaro (CC-BY-3.0)

Bolsonaro är presidentkandidat i Brasilien och har bedrivit en valkampanj där han fokuserat på lag och ordning, något som gjort honom mycket populär i landet som under lång tid brottats med omfattande problem med organiserad brottslighet.

Jair Bolsonaro gör ofta uppmärksammade, politiskt inkorrekta uttalanden, vilket har lett till att han ofta kallas ”Brasiliens Donald Trump”. Han har bland annat sagt att ifall han hade en homosexuell son så hade han föredragit att sonen dog i en olycka. Han ska även ha sagt att en politiskt korrekt kvinnlig kongressledamot ”inte är värd att våldta efter som hon är så ful”.

På grund av dessa och andra uttalanden har han gjort sig ovän med de politiskt korrekta medierna i landet.

Källa:
Brazil: Jair Messias Bolsonaro, Law-And-Order Trumpian Presidential Candidate, Stabbed; Will Survive


  • Publicerad:
    2018-09-07 16:15