PROSEMITISM. För första gången besöker en israelisk premiärminister Brasilien. På nyårsdagen tog den nye sionistiske presidenten Bolsonaro över styret av landet.


Brasilien lanserar nytt frimärke som hyllar Israel och dess premiärminister.

Jair Bolsonaro svors in som Brasiliens nye president på nyårsdagen. Kulturmarxistiska liberaler, tillika storbolagsmassmedier i väst, har med oro sett den före detta militärens resa till Brasiliens politiska topp.

Enligt SVT är Bolosonaro fast besluten att fortsätta driva sin högernationalistiska linje och han kommer att ha fler militärer som ministrar än vad Brasilien hade under landets militära styre efter kuppen 1964.

Liksom i andra regeringsbildningar runt om i världen, är det inte ministrarnas kompetens som sätts i första rummet när de tillsätts i Bolsonaros regering. Istället är det ideologin. Skillnaden är att tänkandet är färgat av högerideologi istället för vänsterideologi som är fallet i de flesta EU-stater.

Högerideolog av samma typ som Netanyahu
Bolsonaro vill legalisera vapeninnehav för att befolkningen ska kunna försvara sig om de behöver. Han vill ha närmare samarbete med USA:s president Donald Trump, och han har redan berett vägen för ett tätt samarbete med Israel och dess premiärminister Benjamin Netanyahu, som också står Trump nära. Redan när USA under förra året flyttade sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem, deklarerade Bolsonaro att Brasilien kommer att göra samma sak med sin ambassad.

Två dagar innan Bolsonaro svors in som president, besökte Benjamin Netanyahu och hans hustru Sara landet, då de bland andra träffade den nye presidenten.

Under besöket välkomnades premiärministerparet av de brasilianska evangelisterna som samtidigt lanserade ett nytt frimärke som deklarerar den stärkta vänskapen mellan Brasilien och Israel.

Frimärket pryds av Benjamin Netanyahus porträtt och ett emblem med gratulationsutropet ”Mazel tov” och ”Israel 70 år” i vilket det även står ”Frälsaren”.

Det är fritt fram att tolka emblemet som att Israel eller Benjamin Netanyahu själv är frälsaren för Brasilien eller världen, eller att judarnas frälsare snart anländer och Sions världsherravälde kommer att vara ett faktum.

Hoppfulla anhängare av de rådande högervindarna i västvärlden har känt att Jair Bolsonaro kommer som en frisk fläkt, möjligen kapabel att bekämpa den infekterade kulturmarxismen. På nyårsafton twittrade Bolsonaro att ett av de främsta målen är att bekämpa det “marxistiska skräpet” inom skolväsendet.


Oroande bild på två höga politiker i Brasilien – Jair Bolsonaros söner Carlos och Eduardo.

Sympati för djävulen
Däremot började varningsklockor ringa när Jairs söner Carlos och Eduardo som båda också är politiker – Eduardo är dessutom kongressledamot – upptäcktes bära t-tröjor med tryck som hyllar den israeliska underrättelsetjänsten och terrororganisationen Mossad, respektive Israels militära styrkor (IDF).

Faktum är att Eduardo även twittrade redan 2016 från Israel, eller rättare: Från ett ockuperat område nu utnyttjat av illegala judiska bosättare. Han bar då en supportertröja för ett israeliskt fotbollslag, tillsammans med en beväpnad jude.

Twittret löd: ”Tror någon att de kommer att vilja skada de här små barnen i bilden? Vapen tjänar som försvarsmedel också. Medborgare i Israel.”

Palestinska aktivister hävdade när de israeliska bilderna på sönerna dök upp under hösten, att de utgör ytterligare bevis för att Brasilien kommer att stärka sina band till Israel under pappa Jairs styre.

Redan innan bilderna spreds har Jair Bolsonaro uttryckt sitt stöd för Israel och att han kommer att följa Trump i spåren att underminera ett palestinskt statsbygge. Han har aviserat att Palestinas ambassad i huvudstaden Brasilia kan komma att stängas, ett drag som mycket tydligt skulle neutralisera Brasiliens erkännande av Palestina.

Netanyahu i självgod triumf
Benjamin Netanyahu sade vid sitt besök att den evangeliska rörelsen i Brasilien inte kan ha en bättre vän än Israel.

— Detta är ett partnerskap som var menat att hända, och vi kommer att se till att det blir av mycket snabbt.

Netanyahu strålade också när han refererade Bolsonaros ord:

— Jag kommer att flytta ambassaden till Jerusalem. Det är inte en fråga ”om”, utan ”när”.

Twitterprofilen Walid som laddade upp videon med paret Netanyahus besök i Brasilien kommenterar det nya frimärket som ska visa vänskapen länderna emellan med att skriva:

Det verkar som om Brasiliens evangelister är mer idiotiska än till och med deras motsvarighet i USA. De har utgivit ett frimärke med Netanyahus ansikte på. Man måste vara sjuk i huvudet för att komma på en sådan idé. Han är en korrupt, ond rasistisk krigsförbrytare och har inte ett uns anständighet i sig.

Källor:
Twitter/Walid
Analys: Bolsonaro kör gasen i botten från början
Its Mossad, Israeli Army T Shirts For Brazilian Bolsonaro’s Sons
Brazil moving its embassy to Jerusalem a matter of ’when, not if’ – Netanyahu
Netanyahu gets his own stamp in Brazil


  • Publicerad:
    2019-01-01 19:35