KÄRRTORP. Hovrätten gick på tingsrättens linje och fastställde domarna mot fyra av Motståndsrörelsens aktivister.

kärrtorp-2

Antirasistisk demonstration i Kärrtorp den 15 december 2013.

Idag meddelade hovrätten att de fastställer tingsrättens dom mot fyra av Motståndsrörelsens aktivister som överklagat sina domar efter Kärrtorp.

Den enda skillnaden mot för tidigare är att en aktivist som fått jobb nu måste stå för sina egna advokatkostnader på över 28 000 kronor.

En av aktivisterna som överklagat domen berättade för Nordfront att det nu åtminstone framkommit att det finns 44 timmar filmmaterial från Kärrtorp, men att det i tingsrätten och hovrätten endast visats ett 15 minuter långt filmklipp som åklagaren uppenbarligen klippt väldigt kraftigt i.

Hovrätten ska också ha fäst något mindre vikt vid filmbevisningen än vad tingsrätten gjorde, även om hovrätten i slutänden delade tingsrättens bedömning om vilka straff de åtalade skulle dömas till. Detta trots att domen kritiserats, bland annat för att en av de dömda aktivisterna endast filmade på plats och inte aktivt deltog i några våldsamheter.

Tingsrättens dom hade överklagats av samtliga fyra åtalade och även åklagaren hade överklagat två av domarna då hon menade att två av aktivisterna skulle dömas för anstiftan. Hovrätten delade dock tingsrättens uppfattning om att det inte gick att bevisa att männen var anstiftare till ett våldsamt upplopp.

Så här kan DU ge bidrag

Motståndsrörelsen samlar fortfarande in pengar till de tre aktivister som satt häktade efter Kärrtorp. Donera pengar enligt instruktionerna nedan!

Plusgiro: 38 59 01 – 4
Skicka pengar i kuvert till: Motståndsrörelsen, Box 52, 772 22 GRÄNGESBERG

Märk inbetalningen ”Kärrtorp”.


  • Publicerad:
    2014-06-05 12:15