DEMONSTRATION. Niklas Suomi ger viktig information inför demonstrationen i Åbo på lördag den 18 augusti under parollen Leve motståndet!

Nordiska motståndsrörelsen anordnar den 18 augusti en demonstration öppen för alla under temat ”Eläköön vastarinta!” (Leve motståndet!). Demonstrationens orsaksbakgrund är det politiskt förtryckande förbudsförsöket emot Nordiska motståndsrörelsens finska gren. Vi visar även att nationalsocialistisk organisering inte kan undertryckas av svag skrämseltaktik, för det finländska motståndet kommer att fortsätta oavsett vad.

Evenemanget börjar klockan 12.00 i Åbo centrum på Trätorget. Från Åbo tågstation är det bara en kilometers promenad till platsen. Om du inte är en lokalt boende kan du kolla en färdväg till exempel på internet.

Alla som vill visa sitt stöd för motståndsrörelsen är välkomna. Det har ingen betydelse om du tillhör någon annan organisation eller inte, alla är välkomna. Egna fanor, banderoller och skyltar är dock förbjudna. Kläder med andra organisationers emblem är tillåtna.

Vi önskar att alla deltagare har proper, hel och ren klädsel. Maskering som till exempel skidmask eller liknande är förbjuden. Keps, solglasögon och liknande räknas inte som maskering. Mjukisbyxor eller träningskläder är inte proper klädsel.

Vi rekommenderar att alla följer väderprognoserna före evenemanget och förbereder sina kläder för det. Att delta berusad eller att dricka alkohol under demonstrationen är förbjudet. Rökning eller förtäring av något slag är förbjudet under marschen och talens gång. En vattenflaska att dricka ur är dock både tillåtet och rekommenderat.

Vi önskar att alla deltar i att ropa slagord. Tystnad ska råda i leden under demonstrationen, förutom när det ropas sanktionerade slagord. Slagorden kommer att gås igenom innan demonstrationen börjar.

Efter Motståndsrörelsen anordnar Kansallismielisten liittouma en minnesmarsch klockan 15.00, för att visa respekt för offren för terrorattacken i fjol. Evenemangen går inte in i varandra, och vi rekommenderar folk att delta i båda manifestationerna.

Lyssna på och följ de riktlinjer som du fått av arrangörerna, eftersom vi alla vill att evenemanget ska bli framgångsrikt. Om enskilda människor börjar bryta regler och agera på egen hand kommer de att tas bort från demonstrationen.

Vi hoppas att folk kan prioritera sitt dagsprogram enligt vad som är bäst för finländare och finländsk frihet. Vi tror inte att någon finsk nationalist skulle kunna ha något viktigare att göra den dagen. De viktigaste riktlinjerna sammanfattade:

  • Var i tid
  • Klä dig snyggt
  • Bete dig exemplariskt

Vi ses i Åbo på lördag!

/Niklas Suomi


  • Publicerad:
    2018-08-17 14:00