JUDISK MAKT. Ingrid Carlqvist har gjort efterforskningar om Paideia och kommit fram till att organisationen som lobbar för mångkultur i Sverige mer eller mindre bildades efter att svenska staten utpressats till att finansiera den judiska föreningen.

Runt 20 minuter in i intervjun sker en intressant diskussion om Paideia.

Invandringskritikern och samhällsdebattören Ingrid Carlqvist intervjuades nyligen av Red Ice Radio. Intervjun som släpptes i måndags genomfördes bland annat med anledning av Jan Sjunnessons angrepp mot Carlqvist, men innehöll också ny intressant information.

Carlqvist presenterade i intervjun unik information om den judiska föreningen Paideia. Enligt Carlqvist grundades Paideia efter att svenska staten utpressats till att finansiera föreningen som beskriver sig själv som ett center för ”judiska studier”.

Bakgrunden var att judiska lobbygrupper anklagade svenska centralbanken för att ha gjort affärer med Tredje riket där guld som skulle ha konfiskerats av tyska judar påstods ha använts. Efter flera utredningar kom svenska staten fram till att anklagelsen var falsk och ogrundad, men man gick ändå med på att donera 40 miljoner kronor till den nya judiska organisationen Paideia efter att judiska lobbyister hotat med att internationellt utmåla Sverige som ett antisemitiskt samhälle.

Paideia blev för många år sedan ökänt efter att föreningens grundare, Barbara Spectre, hävdade att Sverige och Europa måste bli mångkulturellt, att judar är pådrivande i den processen och att judar kommer bli hatade på grund av deras inblandning i detta.


  • Publicerad:
    2017-05-03 13:35