Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kärrtorp-insamlingen är klar!

Av Redaktionen, 2016-06-14
redaktionen@nordfront.se

FÅNGHJÄLPEN. Kärrtorp-insamlingen har härmed uppnått sitt mål på 111 000 kronor, rapporterar Fånghjälpen.

fånghjälpen_info

Den 15 december genomförde en grupp medlemmar och sympatisörer till Nordiska motståndsrörelsen en motdemonstration mot en manifestation i Kärrtorp som gick under parollen ”inga nazister i Kärrtorp”. Våldsamheter utbröt mellan vänsterextremister och Nordiska motståndsrörelsens anhängare och media blåste upp händelsen till ofattbara proportioner. Med rena lögner spred de sedan ut en skräckbild om Nordiska motståndsrörelsen där man anklagade deltagarna för att ha attackerat barnvagnar, kvinnor och pensionärer.

I efterhand kom ett 30-tal aktivister att dömas för våldsamt upplopp och vissa även för andra brott som misshandel. Då flera aktivister dömdes till böter och andra utgifter efter sammandrabbningen i Kärrtorp startade Fånghjälpen tidigare i år en insamling för att solidariskt betala av dessa kostnader. Nu, efter ungefär fyra månader, är hela beloppet på 111 000 kronor insamlat.

Fånghjälpen vill rikta ett stort tack till alla de som bidragit till insamlingen och vill rikta ett särskilt tack till en person som utmärkt sig. Personen ifråga har bara den senaste månaden donerat omkring 25 000 kronor till insamlingen. Personen har redan tidigare under insamlingen donerat stora summor och förtjänar därför extra uppmärksamhet. Vi inom Fånghjälpen vill gärna komma i kontakt med dig för att kunna tacka dig. Om du är intresserad, ta kontakt med redaktionen och lämna kontaktuppgifter så att vi kan komma i kontakt med dig.

Överskottet som är insamlat kommer sparas hos Fånghjälpen och ligga som startkapital om en ny insamling behöver dras igång till förmån för politiska fångar. Återigen, tack för era bidrag och må väl. Kampen fortsätter!


  • Publicerad:
    2016-06-14 23:55