IRAK. Iraks premiärminister Haider al-Abadi låter meddela att landet vill ha tillbaka sina emigranter för att återuppbygga landet. Detta eftersom Islamiska staten enligt honom snart har besegrats.

Iraks premiärminister Haider al-Abadi.

Den tyska tidningen Bild har intervjuat Iraks premiärminister Haider al-Abadi som riktade sig till irakier i Tyskland och bad dessa att återvända. Al-Abadi sade också att det ligger i Iraks intresse att irakierna återvänder hem för att bygga upp landet igen, särskilt med tanke på att Islamiska staten (IS) snart besegrats.

Det ligger i vårt intresse att våra medborgare återvänder, vi vill inte att de ska vara tvungna att lämna landet och förvandlas till flyktingar. Vi håller på att återuppbygga regioner och vill att folk ska kunna leva här igen.

Han säger vidare att striden om Mosul snart är över och att de militära operationerna där har varit framgångsrika. Terroristerna från IS fick två val, antingen att fly eller att dö. Enligt den irakiska regeringen har fyra miljoner människor fått fly inom landet på grund av IS.

Källa:
PM Abadi urges Iraqi refugees in Germany to return home, heralds victory


  • Publicerad:
    2017-03-12 22:30