IRAN. Dagen efter att Irans hälsominister Iraj Harirchi framträdde på en pressträff där han talade om hur Coronaviruset ska bekämpas har det bekräftats att ministern själv är smittad.


Presskonferens från måndagen, där Irans hälsominister framstår som sjuk, talandes om Coronaviruset. Under tisdagen bekräftades att han själv smittats.

Förutom Kina är Iran en av de länder som drabbats hårdast av Coronaviruset, som uppstod för bara några veckor sedan i kinesiska Wuhan men nu spridit sig till alla kontinenter förutom Afrika och Sydamerika.

Enligt officiella uppgifter från Iran har 95 personer smittats. Men många tror att det riktiga antalet smittade är betydligt högre, bland annat eftersom man har 16 rapporterade dödsfall i Iran medan viruset har en dödlighet på ungefär tre procent.

Nu har det bekräftats att Irans hälsominister Iraj Harirchi har smittats av viruset och har satts i karantän. Beskedet kom under tisdagen, bara en dag efter att Harirchi framträtt svettig och hostandes på en presskonferens där man diskuterade hur viruset ska bekämpas.

Även den iranske parlamentsledamoten Mahmoud Sadeghi sägs ha smittats av Coronaviruset.

Irak, Förenade Arabemiraten och Turkiet har nu valt att ställa in flygtrafiken till och från Iran för att undvika ökad smittspridning.

Källa:
Irans vice hälsominister har testats positivt för coronaviruset


  • Publicerad:
    2020-02-26 10:20