SIONISM Den judiska ockupationsstatens soldater dödade Shireen Abu Aqleh och kravallpoliser attackerade sedan hennes begravning. Till och med USA tvingas öppet kritisera Israel för detta beteende.

Den 51-årige palestinske journalisten Shireen Abu Aqleh mördades i onsdags förra veckan. Hon sköts enligt sina kollegor av israeliska soldater trots att hon bar en skyddsväst som det stod ”PRESS” på när hon dokumenterade en IDF-räd mot ett palestinskt flyktingläger. Även en annan arabisk journalist blev skjuten i ryggen men överlevde incidenten.

Israel lade först skulden på palestinska rebeller som ska ha öppnat eld mot IDF från flyktinglägret. Dessa uppgifter har dock ifrågasatts av vittnen och Israel har till slut fått medge att den mest sannolika teorin är att det var israeliska soldater som befann sig 150 meter från journalisterna som ”råkade” öppna eld mot dem.

— Det var inga palestinska kombattanter där, inga civilister, inga alls. Bara israeliska soldater och pressen. Det sköts många skott. Efter att jag träffades och Shireen dödades fortsatte de bara att skjuta, berättar den andre journalisten som sköts av de israeliska soldaterna för brittiska The Guardian.

Incidenten har väckt stor vrede hos den palestinska befolkningen och Israel attackerade dessutom begravningsceremonin som hölls i torsdags. Israel menade att begravningen störde den allmänna ordningen och att deltagare viftade med palestinska flaggor, vilket den sionistiska ockupationsstaten har förbjudit.

Således stormade israeliska kravallpoliser in mitt i begravningståget och började slå och sparka på bland annat de som bar på kistan. Vid ett tillfälle ser man också i The Guardians film hur kistans ena ände tappas mot marken innan den snabbt kan lyftas upp igen.

EU har i ett uttalande kritiserat det ”onödiga våldet” som Israel använde mot begravningsceremonin. Till och med USA:s utrikesminister Antony Blinken kände sig nödgad att öppet fördöma Israels agerande.